11.1 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Baia de Aramă: un oraș turistic, acoperit cu 20 de tone de gunoi

Peturi, cutii de bere, gunoi și deșeuri: toate reprezintă o ”colecție” rușinoasă adunată în urma unei acțiuni de curățare din orașul Baia de Aramă. Cantitatea de gunoi este uriașă, mai precis 20 de tone.

Revoltați, localnicii afirmă că nu au mai văzut așa ceva, concluzionând că rușinea este împărțită, ”de la cel mai mic, la cel mai mare.”

Localnică: “Să le fie rușine, credeți-mă. Rușine de la ăl mai mic la ăl mai mare”.

Reporter: “Celor care aruncă?”.

Localnică: “Da, de la cel mai mic, la cel mai mare. Sincer, e dezastru. Nu am crezut așa ceva”.

Baia de Aramă a ajuns la un ”apogeu al gunoaielor”

Cei implicați în acțiunea de curățenie au reușit să adune cantitatea enormă de mizerie, mai ales pentru că zona are un potențial turistic ridicat.

Astfel, câteva zeci de localnici, autorități și comisari ai Gărzii de Mediu au luat la pas malurile râului Motru, acolo unde în fiecare iarnă se adună grămezi de gunoaie, arată Știrile Pro TV.

S-au făcut verificări nu doar în centrul orașului, ci și în zonele periferice. Concluzia: gunoaiele acoperă natura, spațiul verde abia se întrevede, iar mizeria predomină.

Localnicii descriu că s-a ajuns la un ”apogeu al gunoaielor”, explicând cum multe persoane vin cu mașina personală și se descotorosesc de gunoi, evitând tomberoanele amplasate.

”E rușinos pentru oraș, dar oamenii sunt de vină”

Localnic: “Sunt foarte multe peturi, cutii de bere, tot felul de mizerii și resturi. Se vede clar că au fost aruncate la grămadă, că le-a descărcat cineva aici”.

Localnic: “E rușinos pentru oraș. E rușinos, dar sperăm că facem bine”.

Reporter: “Dar tot oamenii sunt de vină…”.

Localnic: “Da, noi toți, nu doar unii, toți”.

În speranța că turismul nu va fi afectat, primarul din Baia de Aramă a afirmat că acțiunea reprezintă un exemplu, că este nevoie de educație, de un comportament civilizat, comportament care există în multe alte țări.

În același timp, Cătălin Tutilescu, șef Garda de Mediu Mehedinți a declarat că orașul, curat acum, își așteaptă turiștii. De asemenea, acesta a adăugat că speră ca oamenii să înțeleagă că se face un efort colosal pentru a curăța această zonă și că fiecare trebuie să sprijine acest efort.

Latest news
știri