15.5 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

FOTO. Depozit ilegal de deșeuri, descoperit de Garda Națională de Mediu în comuna Comana, pe un teren de 1,5 hectare

O echipă de comisari din partea Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul General, a constatat, joi, 8 aprilie 2021, existența unui depozit ilegal de deșeuri menajere pe un amplasament situat în proximitatea râului Argeș, pe raza localității Grădiștea, din comuna Comana. Pe acest teren erau depozitate, în vederea eliminării, deșeuri colectate prin intermediul serviciului de salubritate UAT Comana.

Un comunicat de presă publicat de Garda Națională de Mediu pe propria pagină de Facebook arată că deșeurile erau depozitate pe un teren din apropierea râului Argeș cu scopul de evitare a plății taxelor de depozitare în cadrul unui amplasament autorizat.

Conform unui articol apărut în publicația Spot Media, care citează informații publicate de Garda de Mediu, gunoaiele colectate de serviciul de salubritate UAT Comana erau depozitate ilegal pe un teren de aproximativ 1,5 hectare. Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu transmite că există suspiciuni de degradare inclusiv a factorilor de mediu ca urmare a faptei constatate de comisari.

„Pe acest teren erau depozitate, în vederea eliminării, deșeuri colectate prin serviciul de salubrizare UAT Comana, cu scopul de evitare a plății taxelor de depozitare în cadrul unui amplasament autorizat”.

În urma unui control efectuat de Garda Națională de Mediu la fața locului, faptele constatate au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 150.000 de lei, fiind în același timp înaintată către Agenția pentru Protecția Mediului Giurgiu și o propunere de notificare prealabilă în vederea conformării, ceea ce ar putea duce inclusiv la suspendarea activității de salubrizare în situația în care nu sunt îndeplinite obligațiile legale în domeniul protecției mediului.

Situația constatată de autorități a fost transmisă mai departe și Administrației Naționale Apele Române, dar și către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare și Utilități Publice și Instituția Prefectului, fiind înaintată și o sesizare penală.

Fotografie de thumbnail via Facebook / Garda Națională de Mediu

Latest news
știri