12.2 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Gunoiul din Parcul Herăstrău a devenit subiect de dispute între Romprest și Administrația Lacuri și Parcuri

Atât Parcul Herăstrău cât și malul lacului din parc au devenit o reală groapă de gunoi. Angajații Romprest au descărcat gunoaiele din niște containere mari, direct pe malul lacului Herăstrău după care s-au făcut nevăzuți. Angajații companiei au plecat cu containerele goale, la câteva momente după ce au aruncat gunoiul.

”Răzbunarea” pe parc, natură și lac ar fi veni ca o consecință, bazată pe faptul că nu ar mai exista, de câteva luni, un contract între Romprest și Administrația „Parcuri și Lacuri”.

Fotografiile au fost făcute în această dimineață în Parcul Regele Mihai I, fostul Herăstrău. Potrivit martorilor, containerele, pline de gunoaie, au fost vărsate pe marginea lacului de angajații firmei Romprest.

După ce pozele au ajuns pe rețelele de socializare, angajatii Romprest au revenit în jurul orei 14:00 cu două pubele mari și au început să strângă deșeurile, precizează Știrile Pro TV.

Angajat Romprest: “Le adunăm. Nu știu cum au ajuns aici”.

Dar după nici o oră, când pubelele s-au umplut, cei câțiva muncitori au abandonat restul gunoaielor și au plecat. Cel care îi coordona de pe margine a luat-o la goană când a văzut camera de filmat, a mai precizat sursa citată.

A fost demarată o anchetă de către comisarii Gărzii de Mediu, Viorel Tufeanu declarând că vor exista investigații și determinări de contaminare a solului și acumulărilor de apă.

Vitalie Cojocari, reporter Pro TV: “Din fericire camera nu poate să redea mirosul pestilențial din zona acestor deșeuri. Acum, comisarii Gărzii de Mediu au deschis sacii menajeri și vor să-și dea seama de unde au ajuns gunoaiele în zonă, de la oamenii care se plimbă pe aleele din parc sau de la restaurantele de pe marginea lacului”.

Amendă în valoare de 100 de mii de lei pentru cine va fi găsit vinovat

De asemenea, reprezentanții Gărzii de Mediu au precizat că restaurantele ar trebui să aibă contract direct cu o firmă de salubritate, fapt pentru care și localurile din zonă vor fi verificate.

Oficial, Administrația Lacuri și Parcuri nu a transmis un punct de vedere referitor la scandalul gunoaielor din parc.

Surse din cadrul instituției susțin, însă, că au rămas fără contract cu firma de salubritate Romprest, după ce Compania Municipală de Parcuri, care face parte din Holdingul Primăriei, a rămas fără buget pentru că urmează să fie desființată, mai menționează Știrile Pro TV.

Cu toate acestea, Romprest a precizat că fostul contract de evacuare a gunoiului a expirat în februarie anul acesta. De asmenea compania a notificat Administrația Lacuri și Parcuri despre faptul că respectivele containere vor fi retrase.

Potrivit Gărzii de Mediu, Administrația Lacuri și Parcuri a fost amendată, anul trecut, cu 40.000 de lei după un incident asemănător care a avut loc în parcul Cișmigiu. Acum, amenzile pot urca până la 100.000 de lei, dacă vor fi găsiți vinovații.

Latest news
știri