2.6 C
București
joi, 26 decembrie, 2024

Prințul William: ”Băncile ar trebui să investească în natură”

Băncile pot contribui la schimbarea valului în lupta împotriva crizei climatice, investind mai mult în natură, a spus Prințul William, duce de Cambridge, arată The Guardian.

Prințul William a declarat, în cadrul unui eveniment al Fondului Monetar Internațional și al Băncii Mondiale privind situația de urgență climatică, că trebuie să existe o intensificare semnificativă a investițiilor în proiecte precum reîmpăduriri, dar și oceane mai curate.

Recuperarea ecologică, prin evaluarea naturii și prin investirea în mediul înconjurător

Într-un moment în care băncile comerciale au fost supuse unei presiuni tot mai mari din partea militanților pentru a-și ecologiza practicile de creditare, ducele a spus că Banca Mondială din Washington ar trebui să dea un exemplu.

Voi, cei de la Banca Mondială și cei de la băncile multilaterale de dezvoltare, cu toții aveți un rol crucial de jucat, susținând o recuperare ecologică, incluzivă și rezistentă de la pandemie, prin evaluarea naturii și punerea ei în centrul activității, precum și prin creșterea investițiilor într-un viitor în care mediul poate prospera”, a declarat Prințul William.

FMI și Banca Mondială s-au reunit în această săptămână pentru a solicita o redresare ecologică în urma pandemiei Covid-19. Astfel, au îndemnat țările bogate să contribuie la finanțarea tranziției către un viitor cu zero emisii de carbon.

Prințul William: ”Trebuie să investim în natură, prin reîmpădurire, agricultură durabilă și menținerea curățeniei oceanelor”

Principalul organism politic al FMI – comitetul internațional monetar și financiar – a declarat, în comunicatul său, că s-a angajat „ferm să abordeze schimbările climatice prin măsuri de accelerare a tranzițiilor către societăți mai ecologice și economii bogate în locuri de muncă, protejând, în același timp, pe cei afectați negativ”.

Ducele, care s-a alăturat tatălui său, prințul Charles, în campaniile pe probleme de mediu, a declarat că investițiile în natură reprezintă doar o „fracțiune din banii cheltuiți pentru lupta împotriva schimbărilor climatice”.

El a adăugat: ”Nu ne putem recupera durabil de la coronavirus, eradicarea sărăciei globale, realizarea de emisii zero sau adaptarea la schimbările climatice, fără a investi în natură. Trebuie să investim în natură, prin reîmpădurire, agricultură durabilă și sprijinirea oceanelor sănătoase … pentru că a face acest lucru este una dintre cele mai rentabile și mai eficiente modalități de abordare a schimbărilor climatice”.

spot_img
Latest news
știri