12.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

Serverele RCS&RDS montate într-un bloc din Craiova îi terorizează pe locatari. Aceștia se plâng de poluare fonică: Suntem disperați! Noaptea e cumplit

Serverele RCS&RDS instalate într-un apartament îi terorizează pe locatarii repsctivei clădiri.

Locatrii dintr-un bloc din Craiova se plâng de poluarea fonică generată de serverele RCS&RDS instalate într-un apartament. Firma de telefonie și-ar fi montat serverele la parterul clădirii, iar acestea transformă acum viața locuitorilor într-un calvar, potrivit GDS.

„Eu locuiesc deasupra apartamentului cu numărul doi, deasupra apartamentului deţinut de cei de la RCS&RDS. Aici a fost o casierie înainte de 2014, apoi au montat aici nişte servere industriale. Când ne-am mutat nu-mi dădeam seama de unde vine zgomotul. Am înţeles, în cele din urmă că acest „zumzet” vine de la acest apartament. Suntem disperaţi, ziua mai plecăm, mai este zgomotul ambiental. Noaptea este cumplit.

Sunt nopţi în care dormim câteva ore pe noapte din cauza acestui zgomot. Inclusiv copilul meu este uneori buimac din cauza acestui zgomot care îi deranjează somnul. Noaptea trecută am dormit trei ore. Am făcut sesizări peste sesizări, nu mai ştim cui să ne adresăm. Ei nu au acordul nostru să amplaseze aceste servere. Am mers şi la asociaţie. Au făcut şi ei adrese şi nu le răspund. Am făcut la primărie. Nu mai ştiu unde să mă adresez”, a spus proprietarul locuinței de deasupra apartamentului unde se află serverele.

Mai mult, locatarii au strâns semnături pentru oprirea funcționării unor astfel de servere în respectivul apartament. După ce au discutat cu asociația de proprietari, ei au descoperit că RCS&RDS nu au cerut acordul acesteia, dar nici al vecinilor, pentru montarea de servere în respectivul apartament.

Primăria Craiova și Garda de Mediu nu au putut veni, până în prezent cu o soluție în acest caz. Legal, DSP Dolj ar fi trebuit să constate depășirea pragului de poluare fonică, însă potrivit locatarilor, instituția nu a venit cu un răspuns la apelurile lor până în acest moment. Nici RCS&RDS nu le-a răspuns proprietarilor terorizați de servere.

spot_img
Latest news
știri