15.7 C
București
vineri, 29 martie, 2024

A fost semnat contractul pentru fluidizarea traficului auto din Brașov

Finanțarea provine din fonduri europene

Zeci de noi semafoare, senzori și camere video, pentru fluidizarea traficului auto din Brașov: Primăria a semnat un contract pentru realizarea unui sistem centralizat de monitorizare şi control al traficului rutier în municipiu.

Întreg sistemul va costa 29.5 milioane lei fără TVA, bani proveniți din fonduri europene.

Obiectivele sistemului centralizat de monitorizare şi control al traficului în municipiul Braşov:

  • Gestionarea traficului aferent transportului public, prin implementarea unor măsuri şi sisteme tehnice;
  • Realizarea unui centru de monitorizare şi control al traficului, în vederea asigurării fluidizării şi prioritizării traficului aferent transportului public;
  • Optimizarea utilizării parcărilor prin instalarea de senzori de parcare, inclusiv prin reglementarea politicii parcărilor.

Proiectul de modernizare urbană: Semaforizare extinsă, camere video și gestionare inteligentă a parcărilor

Proiectul propune extinderea semaforizării la 35 de treceri de pietoni noi și la trei intersecții noi, modernizarea semaforizării în alte 44 de intersecții, instalarea a 140 de camere video și a 249 de senzori video.

De asemenea, potrivit autorităților din Brașov, se va implementa un sistem modern de gestionare a parcărilor și de dirijare a fluxurilor rutiere.

Acesta va permite determinarea capacității de parcare în timp real în oraș, identificarea locurilor de parcare disponibile, furnizarea de informații despre parcări (localizare și disponibilitate în timp real) și utilizarea unor metode moderne de plată și rezervare a parcării.

Latest news
știri