17.4 C
București
luni, 20 mai, 2024

Producătorii de gaze naturale anticipează o creştere semnificativă a cererii în următorul deceniu

În mod paradoxal, inteligența artificială va duce la creșterea consumului de gaze naturale

Producătorii de gaze naturale anticipează o creştere semnificativă a cererii în următorul deceniu, deoarece dezvoltarea inteligenţei artificiale duce la o creştere a consumului de energie electrică pe care sursele regenerabile ar putea să aibă dificultăţi să o satisfacă singure, relatează CNBC, transmite News.ro.

După un deceniu de stagnare a cererii de electricitate în SUA, aceasta este prognozată să crească cu până la 20% până în 2030, potrivit unei analize a Wells Fargo publicată în aprilie.

Companiile din domeniul energetic iau măsuri rapide pentru a răspunde cererii crescute de energie

Aceste măsuri vin în timp ce avansul în domeniul AI se intersectează cu expansiunea producției interne de semiconductori și baterii, precum și cu tranziția către vehicule electrice în țară.

Proiecțiile indică faptul că doar centrele de date dedicate AI vor genera aproximativ 323 de terawați-oră de cerere suplimentară de energie electrică în SUA până în 2030, conform estimărilor Wells Fargo.

Această cerere anticipată este de aproximativ șapte ori mai mare decât consumul anual de energie electrică al orașului New York, care este de 48 de terawați-oră.

Goldman Sachs estimează că centrele de date vor consuma 8% din totalul energiei electrice din SUA până la sfârșitul deceniului.

Creșterea cererii de energie reprezintă o provocare majoră pentru gigantii tehnologici precum Amazon, Google, Microsoft și Meta

Aceste companii și-au asumat angajamentul de a alimenta centrele lor de date cu energie regenerabilă pentru a reduce emisiile de carbon.

Cu toate acestea, utilizarea de surse de energie solară și eoliană poate fi limitată, deoarece acestea sunt influențate de condițiile meteorologice variabile, conform unei analize din aprilie a firmei de consultanță Rystad Energy.

spot_img
Latest news
știri