21.6 C
București
vineri, 29 martie, 2024

O nouă materie, predată în școlile din Spania: ”Respectul față de animale”

”Respectul față de animale” reprezintă noua materie pentru copiii din Spania. Este vorba despre regiunea Aragon, situată în nord-estul țării.

Introdus de către Departamentul pentru Educaţie, Cultura şi Sport din Aragon, prin intermediul programului „Mundo Capital”, scopul materiei este să-i înveţe pe copii să respecte animalele, precizează B1.ro.

Printre obiectele de studiu se număra „animalele urbane”, „fauna urbană în mediul şcolar” (pentru clasele primare), precum şi sentimentele animalelor şi viaţa acestora.

Din păcate, materia nu va face referire în niciun fel la modul în care sunt trataţi taurii în Spania.

În momentul de față, în Spania există foarte multe controverse cu privire la coride.

Ministerul Educației a asigurat că nu vor exista dezbateri în legătură cu acest subiect. De asemenea, nici pescuitul și nici vânătoarea nu vor fi abordate la ore. Aceștia speră că vor insufla copiilor ideea că trebuie să protejeze și să respecte orice animal cu care interacționează zi de zi”, arată Wawlist.com.

Corida: probabil cea mai sângeroasă tradiție din Spania

Coridele, deși blamate de diferite culturi, sunt considerate un produs al artei pure în Spania. Corida înseamnă victoria omului asupra unuia dintre cele mai de temut animale: taurul. Totul contează, conduita celor care se află în arenă dar mai ales egalitatea între forțe. Din această cauză taurul este rănit la începutul fiecărei lupte, pentru a egala astfel șansele între luptători.

La 28 iulie 2010, regiunea autonomă Catalonia a adoptat o lege prin care interzice desfășurarea coridelor. Legea, semnată de 180.000 de persoane (în special iubitori de animale sau persoane care considerau obiceiul barbar și învechit) și votată în Parlament cu 68 de voturi pentru, 58 împotrivă și 9 abțineri, a intrat în vigoare din ianuarie 2012.

Deși este considerată tradiție, sportul sângeros a fost și este etichetat ca inuman de mai multe grupări pentru drepturile animalelor. Guvernul spaniol, condus de conservatorului Rajoy, a decis că luptele cu tauri vor fi din nou difuzate la televiziunea public, după ce transmisia lor fusese interzisă în 2006, de guvernul socialist, aflat pe atunci la guvernare, pe motiv că prețul drepturilor de difuzare era prea mare.

Cel mai probabil, guvernul spaniol va da o lege prin care să recunoască luptele cu tauri drept parte a culturii spaniole. Aceasta ar însemna că luptele cu tauri ar putea fi din nou permise în zone care au reușit să le scoată în afara legii, cum sunt Catalonia și Insulele Canare.

Latest news
știri