7.1 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

Raport: Majoritatea crimelor împotriva speciilor sălbatice din Europa rămân nepedepsite sau nedetectate

Raportul a fost publicat de LIFE SWiPE și distribuit de WWF România

Un nou raport al LIFE SWiPE dezvăluie lipsa de monitorizare și prioritizare politică cu privire la multiple amenințari la adresa biodiversității.

Noul raport evidențiază alarmanta realitate a infracțiunilor împotriva animalelor sălbatice în Europa

Raportul elaborat de proiectul LIFE SWiPE prezintă cea mai cuprinzătoare imagine până în prezent asupra infracțiunilor comise împotriva animalelor sălbatice în Europa, evidențiind un deficit în monitorizare și lipsa de prioritizare politică în abordarea acestui fenomen preocupant.

Potrivit acestui studiu detaliat, uciderea ilegală a animalelor sălbatice, utilizarea momelelor otrăvite sau a metodelor și echipamentelor interzise în vânătoare, precum și comerțul ilegal cu specii sălbatice reprezintă infracțiuni frecvente care afectează biodiversitatea din 11 țări europene.

Este vorba despre Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Italia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Serbia, Spania și Ucraina.

Criminalitatea împotriva speciior sălbatice reprezintă crime împotriva vieții

Exemplarele aparținând faunei sălbatice nu sunt raportate ca dispărute, așa cum se întâmplă cu oamenii și, evident, nu se pot auto-raporta ca victime, așa că majoritatea acestor acte nu sunt raportate și, după toate probabilitățile, multe altele rămân nedetectate”, a transmis Roselina Stoeva, managerul de proiect LIFE SWiPE.

Conform declarațiilor făcute de managerul de proiect, infracțiunile împotriva vieții sălbatice sunt crime cu sălbăticie  împotriva vieții.

Pentru a opri scăderea biodiversității și pentru a pune natura pe calea redresării pentru 2030, guvernele trebuie să ia măsuri îndrăznețe pentru a aborda crimele care amenință cele mai emblematice animale sălbatice ale noastre, chiar aici în Europa”, a adăugat Roselina Stoeva.

spot_img
Latest news
știri