15.7 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Un miliard de ambalaje au fost colectate prin SGR

Anunțul a fost făcut de ministrul Mircea Fechet

Ministrul Mediului a precizat că, în cursul săptămânii trecute, un miliard de ambalaje au fost colectate prin Sistemul de Garanție Returnare.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Mircea Fechet, SGR este cel mai bun exemplu de sustenabilitate și inovație din ultimii 30 de ani, în materia economiei circulare din România.

Mircea Fechet: ”Aceste PET-uri plasate în linie ar putea înconjura Pământul de cinci ori”

Ministrul Mediului a punctat că este vorba despre PET-uri, sticlă sau doze de aluminiu.

În egală măsură, cea mai mare pondere o au PET-urile care, plasate în linie, ar putea înconjura Pământul de cinci ori.

Pentru prima dată după revoluție, marii procesatori de PET nu mai importă acest material, întrucât SGR-ul furnizează suficientă materie primă”, a declarat Fechet.

Ministerul Mediului: ”Ținta pentru anul acesta este 3.2 miliarde de ambalaje. Sunt optimist deoarece răspunsul românilor este uimitor”

Sunt recunoscător şi mândru pentru determinarea şi efortul vostru al tuturor. Împreună, facem o diferență reală. Drumul nostru spre un viitor mai verde continuă cu sprijinul și cooperarea fiecărui cetățean în parte. Vreau să mulțumesc românilor și tuturor partenerilor noștri – retaileri, producători, autorități, furnizori – pentru sprijinul acordat! Mă bucur că fac parte din această călătorie transformatoare pentru țara noastră”, a transmis Mircea Fechet.

RetuRO SGR: ”Fie că ești producător, comerciant sau pur și simplu returnezi ambalajele ori de câte ori ai ocazia, important este că am ajuns la 1 miliard de ambalaje împreună”

Și tot împreună le vom strânge și pe următoarele. Știm efortul din spate, dar și rezultatul este pe măsură. Miliarde de mulțumiri tuturor românilor din Hora Reciclării!”, se arată în comunicatul RetuRO SGR.

spot_img
Latest news
știri