8.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Activiștii de mediu au luat la țintă operele de artă celebre: „Dacă se poate schimba clima, se pot schimba și oamenii!”

Operele de artă, sacrificate pe altarul politicilor de mediu

 Activiștii organizației nonguvernamentale „Last Generation” au pornit o de serie de atacuri asupra unor tablouri celebre, cât și asupra unor edificii culturale de notorietate, ca să-i determine pe politicieni să intervină în schimbările de mediu care vor afecta populația planetei pe termen lung.

Recent, aceștia au mânjit cu vopsea și cunoscutul teatru de operă La Scala din Milano, la premiera piesei  „Boris Godunov” a lui Modest Mussorgsky. Membri organizației Last Generation au transmis și un comunicat de presă prin care și-au explicat gestul:

Am decis să stropim cu vopsea La Scala pentru a le cere politicienilor care vor asista la spectacolul din această seară să nu mai facă politica struţului şi să intervină pentru a salva populaţia”.

Acțiunea activiștilor vine să completeze un șir lung de vandalizări de opere de artă. Aceștia au mai aruncat cu pure de cartofi, supă de roșii, ulei negru și alte substanțe în tablourile lui Monet, Van Gogh, Gustav Klimt sau s-au lipit cu bandă adezivă de lucruri aflate în apropierea altor picturi, printre care și una semnată Leonardo da Vinci.

Activiștii de mediu au luat la țintă operele de artă celebre: „Dacă se poate schimba clima, și oamenii se pot schimba”

Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

ONG-iștii își justifică gesturile prin faptul că aceste tablouri vor rămâne fără nicio valoare în momentul în care resursele vor dispărea și va trebui să ne luptăm pentru mâncare. Operele de artă luate în vizor de către activiști au putut fi recuperate în totalitate și n-au suferit pagube majore. Organizația Last Generation este formată în mare parte din tineri activiști de mediu care au decis să ia atitudine prin metode extreme din cauza că, susțin ei în prezentarea de pe site, nu mai avem prea mult timp la dispoziție ca să reparăm distrugerile provocate planetei noastre.

De asemenea, ei consideră că, prin gesturile lor extreme, populația ar putea fi încurajată să își facă partea ei de treabă în problema prevenirii schimbărilor climatice: „Dacă se poate schimba clima, și oamenii se pot schimba.”

Latest news
știri