China a înregistrat cea mai călduroasă toamnă de la începutul măsurătorilor, în 1961, a anunţat Centrul naţional pentru climă.
Este vorba despre o temperatură cu 1.5 grade Celsius mai caldă decât media, informează AFP citat de Agerpres.
Între 1 septembrie şi 30 noiembrie, temperatura medie la nivel naţional a fost de 11.8 grade Celsius, faţă de 10.3 grade Celsius în medie, a precizat instituţia într-o postare pe reţeaua socială chineză Wechat.
China rămâne cel mai mare emiţător de CO2 din lume
Fiind cel mai mare emiţător de CO2 din lume, China, ca şi restul lumii, se confruntă cu o creştere semnificativă a temperaturilor medii, ceea ce duce la valuri de căldură, secete şi inundaţii tot mai frecvente.
Statul a cunoscut, de asemenea, o urbanizare şi o industrializare rapide, ceea ce a condus la creşterea insulelor de căldură urbane.
Beijingul a promis că emisiile sale de CO2 vor atinge un nivel maxim în 2030 înainte de a ajunge la zero net în 2060.
China s-a confruntat cu o toamnă deosebit de caldă care a afectat multiple regiuni cheie
Temperaturile excepţionale înregistrate în toamnă au afectat teritoriul chinez în moduri diferite, precizează Centrul naţional pentru climă într-o lungă postare.
Temperaturile au crescut mai accentuat în centrul ţării, cu creşteri între 4 şi 6 grade Celsius în unele zone din provinciile Jiangxi şi Hubei, dar şi în vest, ca în regiunea autonomă Xinjiang.
China înregistrase deja cea mai călduroasă lună august din 1961 şi s-a confruntat cu o vară marcată de fenomene meteorologice extreme şi valuri de căldură care au afectat o mare parte din regiunile sale nordice şi vestice.