Expoziţia „Jungla pune stăpânire pe muzeu. Expoziţie de fluturi exotici vii” transformă Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” într-o veritabilă oază tropicală.
Aceasta oferă vizitatorilor ocazia de a descoperi fluturi exotici din regiunile cele mai fascinante ale lumii, inclusiv sud-estul Asiei, America Centrală şi de Sud, precum şi Africa Subsahariană.
”Jungla pune stăpânire pe muzeu” oferă şi o dimensiune imersivă inedită, permiţând vizitatorilor să participe activ la crearea unei lumi virtuale.
Prin intermediul unei aplicaţii interactive, fiecare vizitator poate desena un fluture personalizat, care va prinde viaţă în spaţiul virtual.
Fluturii desenaţi vor apărea pe unul dintre pereţii expoziţiei, unde vor zbura alături de celelalte creaţii virtuale, oferind o experienţă dinamică şi creativă pentru toate vârstele.
Niciuna dintre speciile expuse nu este în pericol de dispariţie
Prin urmare, expoziţia subliniază importanţa protejării fluturilor şi a habitatelor lor.
Preţul unui bilet de intrare este de 28 lei pentru adulţi, 14 lei pentru pensionari şi 7 lei pentru elevi şi studenţi.
Biletele pot fi achiziţionate atât de la recepţia muzeului, cât şi online, prin: https://antipa.bilet.ro/.
Expoziţia de fluturi exotici vii poate fi vizitată de marţi până duminică, în programul normal de vizitare a muzeului:
- De marţi până vineri între orele 10:00 – 18:00 (ultimul vizitator intră la ora 17:00);
- Sâmbătă şi duminică între orele 10:00 – 19:00 (ultimul vizitator intră la ora 18:00).
Specii de fluturi aflate pe cale de dispariție:
Papilio garamas (Fluturele Garamas) – întâlnit în regiunile tropicale din America Centrală. Această specie este amenințată din cauza pierderii habitatului.
Zographetus dzonguensis (Fluturele din Dzonbu) – o specie rară din India, care este în pericol din cauza defrișărilor și a pierderii habitatului său montan.
Glaucopsyche lygdamus (Fluturele albastru de regat) – întâlnit în Statele Unite și Canada. Acest fluture este amenințat de schimbările climatice și de pierderea habitatului său de iarbă.
Polygonia c-album (Fluturele ”C”) – întâlnit în Europa și Asia. Acesta este vulnerabil din cauza modificărilor climatice și a distrugerii habitatelor naturale.
Thecla betulae (Fluturele ”Thecla” sau ”Fluturele arțarului”) – o specie europeană care se confruntă cu pierderea habitatului din cauza urbanizării și a schimbărilor climatice.