Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Pentru că doar ce am ieșit din luna cadourilor, compania de Salubrizare din Sectorul 5 din București a adus în discuție câteva aspecte cu privire la colectarea cartonului și hârtiei.

Cartonul reprezintă un material versatil și ușor de reciclat

În plus, iar procesul de reciclare reduce impactul asupra pădurilor și resurselor naturale, contribuind la prevenirea defrișărilor masive.

Reciclarea cartonului implică colectarea și prelucrarea acestuia în fabrici specializate. Aici, este transformat în noi produse, cum ar fi cutii, hârtie sau alte ambalaje din carton.

Odată ce cartonul este aruncat în mod corespunzător în pubela albastră, acesta poate fi direcționat către centrele de reciclare.

În acest mod, se evită ajungerea materialelor în depozitele de deșeuri și este redusă poluarea.

Societatea Salubrizare 5: ”Cum colectăm cutiile din carton?”

  • În primul rând, trebuie să îndepărtăm scotch-ul, astfel încât să lăsăm cartonul curat.
  • Cartonul nu trebuie să fie pătat de alimente. Dacă, totuși, resturile alimentare au pătruns vreo parte a cartonului, atunci îndepărtează acea parte. Ce este contaminat se va depune la deșeurile menajere/compostabile, iar ce este curat, în pubela albastră.
  • Din rațiuni legate de eficientizarea spațiului, cartonul se pliază și se turtește cât mai plan.

Importanța reciclării cartonului este evidentă în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și conservarea energiei

Procesul de fabricare a cartonului reciclat utilizează mai puțină apă și energie față de producția de carton din lemn virgin.

Reciclarea cartonului contribuie, astfel, la protejarea ecosistemelor forestiere și la menținerea echilibrului ecologic.