15.7 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Paul’s Shelter: un adăpost nou pentru cei loviți de mașini, paralizați, bătrâni, orbi sau maltratați

A salvat zeci de suflete luate de pe stradă, are îl plan un adăpost pentru cei nedoriți, maltratați și uitați, militează pentru schimbarea mentalităților învechite, pentru adopție și pentru viața necuvântătoarelor: Paul Oșan, un tânăr în vârstă de doar 25 de ani din Baia Mare și omul care vrea să salveze fiecare necuvântător care are nevoie de ajutor.

Cu siguranță, ceea ce și-a propus Paul nu este deloc ușor, însă tânărul știe și cum poate face asta: prin schimbarea modalității de abordare a problematicii protecției animalelor.

A înființat o asociație, se numește Fight For Animals Baia Mare și dorește să realizeze un adăpost special pentru câinii cu probleme, menționează publicația DirectMM.ro.

În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate spentru DirectMM.ro tânărul băimărean a explicat ce înseamnă noțiunea de ajutor, a povestit experiențe personale și motivele care l-au determinat să înființeze o asociație pentru protecția și ajutorarea celor care nu cuvântă.

”Autorul abandonului este omul. Și autorul cruzimii”

Paul Oșan povestește că s-a confruntat aproape zilnic cu diverse cazuri de abandon, maltratare sau acțiuni ce pun în pericol viața unui animal, autor fiind omul. În plus, Paul spune că a observat lipsa unei viziuni privind protecția animalelor și a constatat faptul că, la acest subiect România este deficitară, din păcate.

Îmi doresc ca prin înființarea unui ONG să vin în sprijinul schimbării acestei mentalități prin diverse acțiuni”.

A început ca voluntar la 19 ani, are un cățel de cinci ani și încă unul, luat în foster

Activez ca persoană fizică din 2015 în Adăpostul Public de Câini din Baia Mare. Este un adăpost al primăriei, cu un număr actual de de aproximativ 360 câini. Totul a început printr-o zi de voluntariat, iar după nici 48 de ore am fost angajat la o asociație care administrează și în prezent acest adăpost. Am salvat zeci de suflete de pe stradă, interveneam și intervin indiferent de oră, zi. Nu pot trece nepăsător peste niciun caz!”.

Paul are un cățel în vârstă de cinci ani, iar recent a luat în foster încă un alt cățel în vârstă de aproximativ patru luni. Povestește că este satisfăcător atunci când prietenii, fie ei cuvântători sau necuvântători, sunt lângă tine și te susțin.

Foto: Facebook Paul Oșan

Cu toate acestea, domeniul de activitate este unul dificil, dar animăluțele ne ajută să nu clacăm psihic. Este și cazul tânărului din Baia Mare care spune că nu este vorba doar de munca fizică:

Ei sunt, de multe ori, o sursă de energie. Singur nu poți face nimic. Și prin ocazia asta le mulțumesc atât prietenilor, cat și familiei mele, pe care de multe ori îi neglijez, că sunt lângă mine și îmi susțin activitatea!

Ei mă fac mai puternic! Vreau să îl menționez și pe Andrei Chiș, el este partenerul de suflet în această asociație și, totodată, în demersul acestui proiect. El are o experiență de peste trei ani în domeniul medical veterinar, ca și tehnician veterinar și, totodată ,a avut și o experiență de doi ani într-un adăpost de câini”.

Foto: Facebook Paul Oșan

Paul’s Shelter va fi un adăpost special, unul privat, gestionat de Asociația Fight for Animals

Tânărul spune despre viitorul adăpost că va găzdui animalele cu probleme, atât cei loviți de mașini, paralizați, bătrâni, orbi, cât și cei maltratați sau cu diverse probleme medicale. Cel puțin la nivel de județ, acest tip de centru nu există, și este chiar necesar.

Foto: Facebook Paul Oșan

Îmi doresc ca și animalele cu probleme să aibă condiții decente, cu personal specializat în recuperarea lor. Un câine cu probleme are nevoie de timp, condiții și nevoi speciale. În plus de asta, în cadrul acestui adăpost, vom avea și un loc destinat pisicilor abandonate, sub numele de Licinius’ Cats, cu o perioadă scurta de adăpostire până la adopție”.

De asemenea, Paul are în vedere parteneriatul cu o asociație din Germania care ne sprijină toate activitățile și proiectele.

Iar pe plan local, colaborează cu Asociația Salvați Animalele, pentru a contribui la binele animalelor.

”Concepția mea este că doar prin colaborare și parteneriate poți reuși să lași ceva în urma ta”

Paul are nevoie de susținere pentru că schimbarea începe prin echipă, voluntariată, iar bunătatea nu are un preț.

Pentru început este nevoie de susținere financiară să îmi duc visul la capăt, iar în paralel de voluntariat. Avem o pagină de Facebook, unde publicăm activitățile noastre, Fight for Animals Baia Mare.

Oamenii pot face donații în contul de mai jos pentru a susține financiar salvările și proiectele aflate în derulare, suntem o asociație Non Profit, ne bazăm și funcționăm doar pe donații”.

Titular: ASOCIATIA FIGHT FOR ANIMALS

LEI/EUR

RO50BTRLRONCRT0588987801

RO97BTRLEURCRT0588987801

SWIFT BTRLRO22

Latest news
știri