12.4 C
București
joi, 2 mai, 2024

Marți, 11 aprilie, se lansează programul de finanțare pentru achiziționarea de garduri electrice

Programul este lansat de Administrația Fondului pentru Mediu

Mâine, 11 aprilie, va fi lansat programul de finanțare pentru achiziționarea de garduri electrice.

Într-un anunț publicat pe pagina de Facebook, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a precizat că, prin implementarea acestui program, vor fi găsite soluții pentru fermieri și autoritățile locale în prevenirea atacurilor și pagubelor provocate de animale sălbatice.

Ministrul Mediului a purtat discuții cu primarii din Harghita

În această dimineață, înainte de liniștea sărbătorilor de paște, am discutat cu primarii din Harghita pentru a ne asigura că toate localitățile sunt pregătite să  profite de această oportunitate”, a transmis Tánczos Barna.

Alături de garduri electrice, programul include și instalarea de panouri solare

Prin intermediul programului lansat de Administrația Fondului pentru Mediu, autoritățile se vor implica în sprijinirea fermierilor, UAT-urilor și întreprinderilor pentru protejarea culturilor și a animalelor împotriva atacurilor urșilor, prin utilizarea gardurilor electrice disponibile pe piață, care și-au dovedit deja eficiența.

Potrivit ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor din România, prin finanțarea acestor proiecte, se vor acoperi costurile de achiziționare, instalare și montare a gardurilor electrice, precum și a panourilor solare necesare pentru funcționarea acestora.

Protejăm astfel, atât viața oamenilor, cât și culturile agricole și localitățile de daunele provocate de animale sălbatice. Solicitanții își pot crea deja conturile de utilizatori pe platforma informatică AFM”, a adăugat Tánczos Barna.

Latest news
știri