13.9 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan: ”Măcelul arborilor de pe cele 12 hectare ”retrocedate” din Parcul IOR continuă”

Un nou manifest va avea loc în data de 20 mai, cu scopul de a salva parcul din București

Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a precizat că, pe 20 mai, în intervalul 13:00 – 18:00, va fi organizat un eveniment-manifest unic care are ca scop salvarea parcului IOR din Capitală.

Prin acest eveniment, manifestanții vor să arate tuturor că un parc nu înseamnă copaci tăiați și înlocuiți cu palmieri de plastic, cu butaforii, cu castele gonflabile, tiribombe, grătare și bâlci.

Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan: ”Un parc e viață și dă viață! Te chemăm să vezi că e viață în IOR!” 

Am trecut printr-o săptămână în care „antreprenorii” care s-au stabilit aici în mod ilegal au intrat tot ilegal cu drujbele și cu buldozerele în parc și au ras o mare parte din vegetația de aici. Zeci de copaci au fost tăiați și transformați în lemn de foc, în butuci aranjați în grămezi de-a lungul aleilor. Imaginile sunt șocante! Din nou, autoritățile s-au uitat în altă parte, au asistat fără reacție sau cu reacție întârziată.

Comunitatea din jurul parcului a reacționat rapid și zilnic au fost la fața locului cetățeni pentru a impulsiona și chiar împinge de la spate organele legii pentru a-și face treaba, pentru a aplica legea”, au transmis inițiatorii evenimentului.

”Sănătatea nu poate fi cumpărată, așa că avem nevoie de natură zilnic, așa cum avem nevoie de aer!”

Astfel, Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan propune o acțiune comunitară pentru promovarea activităților în aer liber în Parcului IOR.

Manifestanții vor să adune aici oameni de toate vârstele, cu orice nivel de pregătire fizică pentru a participa la un picnic și o varietate de activități, workshop-uri și sesiuni de inițiere în discipline sportive și conexe.

Punctul de întâlnire va fi zona din spatele gurii de metrou Titan, din intersecția Grigorescu cu Rebreanu.

Petiția pentru salvarea parcului IOR poate fi semnată aici

Și, pentru că, vrem să lăsăm locul mai curat decât l-am găsit, nu uita punga de gunoi! De asemenea, avem nevoie să vizitezi și cortul pentru a semna petiția pentru protejarea zonei retrocedate și întregirea parcului”, au adăugat membrii Grupului de Inițiativă Civică IOR-Titan.

Activitatea grupului este una civică, apartinică și non-profit.

Latest news
știri