0.5 C
București
luni, 23 decembrie, 2024

Regele Charles inaugurează un centru științific pentru studii în domeniul aviației curate, la scurt timp după încoronare

Centrul va reuni unii dintre cei mai importanți experți în aviație și energie din lume

Regele Charles al Regatului Unit nu a avut timp de petreceri, după încoronare, arată Energy Live News. Acesta a trecut direct la muncă, inaugurând un nou centru care ar putea avea un impact uriaș pentru viitorul planetei. Experți din aviație și energie vor colabora, în cadrul său, pentru a aduce conceptul de „aviație zero net” cât mai aproape de realitate.

Centrul vizitat de Regele Charles se află în cadrul Laboratorului Whittle, din cadrul Universității Cambridge. Aceasta este cea mai recentă unitate de cercetare în domeniul aviatic. Proiectul îi va reuni pe cei mai buni experți în aviație și energie din lume. Împreună, ei vor încerca să se apropie cât mai rapid de ținta de zero net privind emisiile de carbon.

Regele i-a lăudat pe cei de la Whittle. Aceștia au, a spus Charles, „capacitatea inovatoare și abilitățile de inginerie pentru a ne ajuta să conducem ceea ce avem nevoie atât de mare și atât de urgent pentru a salva această planetă de la o catastrofă în creștere”.

„Cu cât putem face mai mult, cu atât mai repede o putem face, cu tipul de sisteme pe care le aveți aici la Whittle pentru a accelera cercetarea și dezvoltarea, este atât de important și încurajator. Sunt plin de admirație pentru activitățile incredibile care se desfășoară aici, în inginerie și în multe alte domenii,” a adăugat acesta.

Regele Charles este un activist cu vechime al luptei împotriva catastrofei climatice

Universitatea Cambridge. Foto: Unsplash

Prima vizită la Laboratorul Whittle a Regelui Charles a avut loc cu trei ani în urmă, pe când era încă Prinț. El și-a exprimat, atunci, convingerile cu claritate: „Nevoia de decarbonizare a zborului trebuie să rămână în fruntea agendei. În timp ce mulți cer zboruri net zero până în 2050, aș dori să vă provoc pe toți să vă gândiți la înjumătățirea intervalului de timp până în 2035.”

Chiar și înainte de a deveni rege, Charles a vorbit întotdeauna liber despre dorința sa de a lupta împotriva schimbărilor climatice și de a sprijini reducerea emisiilor de carbon.

Cu toate acestea, de la moartea reginei anul trecut, el a declarat că va trebui să își reducă gradul de implicare în lucrul cu „problemele” și „organizațiile de caritate” care îi sunt dragi.

Monarhul a fost însoțit la Whittle de secretarul britanic pentru Energie, Grant Shapps, și de ministrul științei, George Freeman.

În timpul vizitei sale, Palatul Buckingham a emis o declarație, care spune că: „În ziua de azi, de obicei, este nevoie de șase până la opt ani pentru a dezvolta o nouă tehnologie până la punctul în care poate fi luată în considerare pentru implementare comercială în sectoarele aerospațiale și energetice.

„Testările recente din laboratorul Whittle au arătat că acest interval de timp poate fi accelerat prin creșterea gradului de colaborare între mediul academic și industrie.”

spot_img
Latest news
știri