15.7 C
București
luni, 20 mai, 2024

Este nevoie de montarea de sisteme fotovoltaice pe bazele Salvamont

Tanczos Barna a discutat cu salvatorii montani despre sursele de alimentare electrică în zonele de munte

Ministrul Mediului a abordat problema lipsei de echipamente în ceea ce privește personalul Salvamont, precizând că trebuie introduse noi forme de sprijin pentru montarea de sisteme fotovoltaice pe bazele salvatorilor montani.

Tanczos Barna a explicat că, în cursul zilei de 8 mai, a primit în Bucureşti vizita delegației Salvamont România pentru a inventaria problemele cu care se confruntă și a găsi soluții de sprijin din partea Ministerului Mediului. 

Ministrul Mediului: ”Oamenii în geacă roșie salvează vieți pe munte!”

Este de datoria noastră să căutăm soluții prin care să introducem noi forme de sprijin pentru montarea de sisteme fotovoltaice pe bazele Salvamont și achiziția de echipamente electrice, cum ar fi biciclete electrice, ATV-uri electrice pentru a ușura și a eficientiza munca salvatorilor montani”, a transmis Tanczos Barna, prin intermediul unui text publicat pe contul de Facebook.

Echipele Salvamont monitorizează cu atenție traseele montane și oferă sfaturi și ghidaj celor care se aventurează în aceste zone

Activitatea salvatorilor montani și a salvatorilor speologi este esențială în prevenirea accidentelor montane, asigurarea siguranței celor care urcă pe munte și intervenția rapidă în situații de urgență. De aceea trebuie să-i acordăm tot sprijinul necesar acestei activități”, a adăugat ministrul Mediului.

În egală măsură, oficialul a anunțat că a discutat despre procedurile de intrare în peșteri pentru acțiuni de salvare și necesitatea clarificării avizării Salvamont a evenimentelor organizate în parcuri naționale, dar și a traseelor de via ferrata.

Ministrul Mediului din România a abordat și problema copacilor căzuți pe traseele turistice și necesitatea curățării rapide a traseelor omologate.

spot_img
Latest news
știri