22.8 C
București
luni, 20 mai, 2024

Primăria Sectorului 5 a semnat Contractul de Finanțare pentru proiectul de Reabilitare și Consolidare a Școlii Gimnaziale Grigore Tocilescu

Investiția are o valoare toatlă de de 18.580.075.43 lei

Primăria Sectorului 5 al Municipiului București a anunțat că astăzi, 10 mai, a fost semnat Contractul de Finanțare pentru proiectul de Reabilitare și Consolidare a Școlii Gimnaziale Grigore Tocilescu.

Potrivit comunicatului emis de administrație, acest proiect semnificativ a fost depus în cadrul Programului Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat (PNCCRS), un program derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Valoarea totală a investiției este de 18.580.075.43 lei și reprezintă un angajament puternic al administrației locale de a îmbunătăți infrastructura educațională, garantând astfel un mediu sigur și propice pentru educația copiilor.

Primăria Sectorului 5 este ferm angajată în atragerea de fonduri de diverse tipuri, în special fonduri europene, pentru a susține dezvoltarea și modernizarea sectorului

Acest proiect reprezintă mai mult decât o simplă renovare; este o investiție esențială în viitorul copiilor din comunitatea noastră. Conștienți de întreruperea prelungită a cursurilor la Școala Gimnazială Grigore Tocilescu din anul 2019, Primăria Sectorului 5 întreprinde toate demersurile necesare pentru a redeschide această unitate de învățământ cât mai curând posibil. Ne concentrăm eforturile pentru a finaliza lucrările de reabilitare rapid și eficient, garantând un mediu educațional sigur și modern pentru toți elevii noștri”, se arată în comunicatul instituției.

În egală măsură, primăria solicită cetățenilor Sectorului 5 să recunoască și să sprijine eforturile continue ale administrației de a menține comunitatea un loc sigur și prosper.

Prin colaborarea noastră, putem să dezvoltăm o comunitate mai rezilientă și sustenabilă, pregătită să întâmpine nevoile generațiilor viitoare”, a mai transmis instituția.

Cristian Popescu Piedone: ”Știu ce am de făcut în fiecare cartier al Sectorului 5!”

Încă din luna ianuarie a anului curent, primarul Cristian Popescu Piedone a reiterat angajamentul său față de locuitorii Sectorului 5 din București, subliniind că a luat în serios recomandările și sesizările acestora.

Într-o declarație făcută în data de 30 ianuarie, edilul a promis proiecte concentrate pe reabilitarea termică, parcări publice, dar și spații de recreere.  

În colaborare cu Administrația Străzilor, primarul a promis îmbunătățiri semnificative, făcând apel la comunitate pentru a proteja bunurile publice și evidențiind eforturile echipei de infrastructură pentru modernizarea sectorului.

spot_img
Latest news
știri