22.8 C
București
luni, 20 mai, 2024

Impunerea de taxe de către UE la importurile de vehicule electrice din China ar putea afecta semnificativ planul industrial ”Green Deal”

În egală măsură, taxele ar lovi producătorii auto germani care importă maşini produse în China

Taxele impuse de europeni pentru importul de mașini electrice ieftine din China ar putea avea un efect nedorit, transmite Economica.net.

Directori de top ai BMW şi Volkswagen au avertizat că planul Green Deal al blocului şi ar putea dăuna producătorilor de automobile care importă maşini fabricate în China.

Avertismentul a fost lansat de șeful BMW, Oliver Zipse

Comisia Europeană, care supraveghează politica comercială în Uniunea Europeană, a lansat o investigaţie în octombrie pentru a stabili dacă maşinile complet electrice fabricate în China primesc subvenţii care denaturează piaţa şi justifică tarife suplimentare.

Poţi foarte repede să te împuşti în picior”, a declarat reporterilor CEO-ul BMW Oliver Zipse, după ce producătorul german de automobile premium a raportat rezultatele trimestriale.

La fel ca rivalii săi germani Volkswagen şi Mercedes-Benz, BMW se bazează în mare măsură pe veniturile din afacerea sa din China

În momentul de față, China este a doua piaţă că mărime a BMW după Europa, reprezentând aproape 32% din vânzări în primul trimestru.

În cursul lunii martie, Comisia a început înregistrarea vamală a importurilor de vehicule electrice din China, ceea ce înseamnă că acestea ar putea fi afectate de tarife din acel moment, dacă ancheta comercială concluzionează că primesc subvenţii neloiale.

Ancheta urmează să se încheie în noiembrie, dar UE ar putea impune taxe provizorii în iulie.

spot_img
Latest news
știri