9.6 C
București
joi, 16 mai, 2024

Canicula și încălzirea globală schimbă și turismul. Oamenii se îndreaptă către nordul Europei

Turiștii și operatorii de turism se așteaptă să se îndrepte spre nordul Europei în viitor. Asta după o vară de valuri de căldură devastatoare care a lovit sudul Europei.

Locuitorii Europei au ajuns la concluzia că la răcoare e mai bine. Așa că s-ar putea îndrepta către țările nordice în viitor, în vacanțele de vară. Deocamdată, regiunea mediteraneană a rămas cel mai popular loc turistic de vară din Europa. Dar rezervările în țări precum Danemarca, Finlanda, Țările de Jos, Norvegia și Suedia sunt în creștere față de 2022. Factori precum tarifele aeriene mai ieftine și valutele mai slabe din Scandinavia ar putea juca un rol important. Dar unul dintre cei mai mari turoperatori din lume, spune că schimbările climatice vor conduce mai mulți turiști spre nord. Compania ar putea vedea schimbarea sezonului de călătorii și de vacanțe de vară. Se va începe mai devreme în primăvară și va încheia în toamnă. „Vom merge în Grecia până la jumătatea lunii noiembrie”, a spus șeful companiei. Operatorii de turism din locuri precum nordul Norvegiei văd, de asemenea, o cerere crescută pentru vară.

Țările nordice, noile destinații pentru vacanțele de vară

Informațiile turistice regionale pentru Vesteraalen au spus că au oaspeți din centrul și sudul Europei. Acest lucru a dus la crearea mai multor rute de zbor directe către nordul Norvegiei, în vară. Heather Storgaard, o turistă scoțiană, și-a planificat anul acesta vacanța de vară în Danemarca, cu o oprire în nordul Germaniei. Vremea caldă a împiedicat-o să meargă spre sud în ultimii cinci ani, a spus ea. „Înainte am fost în Franța, Italia, destinațiile tale obișnuite de vară și am ajuns la punctul în care chiar mă simțeam rău”, a spus ea. „Chiar și Germania și Elveția sunt prea la sud. Asta a fost încercarea de anul trecut și era încă mult prea cald.” Margit Wissenbach, din Gremania, care locuiește în Danemarca, a vizitat Suedia în acest an cu planul de a face drumeții în timp ce făcea excursii în orașe precum Göteborg. Wissenbach este adesea în Italia din cauza muncii. Dar a spus că preferă nordul pentru vacanțe. „Aș prefera să mă plimb prin ploaie decât într-un cuptor”, a spus ea.

spot_img
Latest news
știri