7.1 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

Hard Enduro Bucovina, un eveniment cu motociclete, a fost anulat de Agenția Națională a Ariilor Naturale Protejate

ANANP a acuzat zgomotul generat de motociclete și a decis să anuleze competiția

Publicația Știri Suceava relatează că organizatorii competiției Hard Enduro Bucovina au informat că ediția din acest an a fost anulată din cauza faptului că autoritățile nu au acordat aprobarea pentru desfășurarea evenimentului.

Competiția Hard Enduro Bucovina era programată să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni

Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în împrejurimile Iezerului Sadova, o zonă integrată în cadrul sitului Natura 2000 ”Obcina Feredeului”.

Agenția Națională a Ariilor Protejate este responsabilă de gestionarea acestui sit, iar reprezentanții săi au respins cererea organizatorilor pentru a permite desfășurarea concursului, motivând aceasta prin nivelul de zgomot generat de motociclete.

Organizatorii concursului: ”După eforturi zadarnice cu ANANP (Agenția Națională a Ariilor Naturale Protejate) și noile legi în vigoare, care permit drujbele și tafurile în siturile Natura 2000 și se opun câtorva enduriști o dată pe an, vă anunțăm cu mare părere de rău că ediția de anul acesta se amână pe anul viitor”

Datorită legii 57/ 2007, alineatul 2, am fost anunțați de către această agenție înființată peste noapte, înainte de competiție, că traseul propus de noi pentru această ediție este interzis, deoarece se află în aria Natura 2000. Noi, echipa Hard Enduro Bucovina protejăm natura, susținem orice activitate și proiect sustenabil și nu intenționăm nicidecum să o afectăm în vreun fel. Cu toate acestea, domnul Călin Apetroaie de la ANANP susține clar și răspicat ca nu va aviza desfășurarea acestui concurs, deoarece el, împreună cu membrii acestei instituții, au interesul de a „proteja” natura, ascunzând tăierile ilegale din majoritatea siturilor”, au anunțat organizatorii, potrivit G4 Media.

spot_img
Latest news
știri