7.1 C
București
duminică, 20 octombrie, 2024

Protecția Animalelor CJ Ilfov: ”E normal să ne luăm câinii peste tot cu noi. E normal să aibă voie în autobuze”

Proiectul de lege prin care animalele își vor putea însoți stăpânii în mijloacele de transport în comun a fost depus încă din luna februarie

Protecția Animalelor CJ Ilfov a precizat astăzi, 10 august, că autobuzele care circulă în regiunea București-Ilfov permit accesul câinilor.

Mai mult, proprietarii care decid să se urce cu animalul de companie în mijloacele de transport în comun nu sunt obligați să le pună cățeilor botnițe.

Singura excepție o reprezintă exemplarele canine care fac parte din rasele considerate periculoase prin lege (OUG 55/2002).

Protecția Animalelor CJ Ilfov: ”Împreună schimbăm în bine comunitatea în care trăim! Împreună schimbăm vieți și mentalități!”

E normal să ne luăm câinii peste tot cu noi. E normal să aibă voie în autobuze. Absolut normal. E semn de comunitate frumoasă și civilizată. Așadar, dacă vreun polițist local ori altcineva vă zice altceva decât vă spunem noi, să le spuneți că regulamentul a fost schimbat la cererea expresă a președintelui nostru. Detalii găsiți la prietenii noștri de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – TPBI. Și așteptăm poze și de la voi”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

În luna februarie a anului curent, mai mulți parlamentari PNL, PSD și USR au depus următorul proiect de lege: ”Animalele își vor putea însoți stăpânii în mijloacele de transport în comun și în instituțiile publice”

Inițiativa legislativă modifică Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

În proiect există și reguli: pisicile trebuie transportate în cuști speciale, iar câinii trebuie duși în lesă.

Potrivit publicației Alba24, Consiliul Județean Ilfov a fost prima instituție din România care a adoptat deja măsura.

Reguli stabilite de modificările la lege:

  • Accesul animalelor de companie, câini și pisici, indiferent de talie și de rasă, este permis în instituții publice centrale și locale, precum și ale persoanelor juridice de drept privat, care, potrivit legii au obținut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public dacă acestea sunt însoțite de un adult.
  • Este permis accesul în mijloacele de transport în comun cu animale de companie, atâta timp cât nu pun în pericol siguranța călătorilor.
  • Câinii sunt ținuți în lesă iar cei care fac parte din rasele considerate periculoase, poartă obligatoriu și botniță.
  • Pisicile sunt transportate în cuști speciale.
spot_img
Latest news
știri