21.6 C
București
vineri, 29 martie, 2024

Fotbal cu salubritatea, în Sectorul 2: ”Imperiul contraatacă, dar lovește pe lângă”

Primăria Sectorului 2 din București urmează exemplul ”conducerii” de la Sectorul 1: salubritatea, scandalul, gunoiul și discuțiile mutate în instanță.

Scandalul înseamnă eternul conflict între autorități și compania de salubrizare.

Și de această dată, părțile se confruntă în instanță, iar ultima decizie a judecătorului este în favoarea Primăriei, anunță primarul Radu Mihaiu pe Facebook.

Conflictul are un precedent: primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat război firmei Romprest.

Cei ce conduc, mai nou, părți din București, conduc și clima, poluarea și procesele, nu puține, de altfel.

Noul edil a încercat să renunțe la contractul de exclusivitate pe care compania de salubrizare îl deține pentru curățenia în Sectorul 2. Cu toate acestea, instanța a respins demersul și, ca urmare a deciziei judecătorești, Primăria Sectorului 2 a obținut dreptul de a face unele modificări în contract.

Nimic nou sub soarele Sectorului 2: salubritatea lunii februarie

În cursul lunii februarie, primarul Radu Mihaiu declara despre Curtea de Apel București că s-a pronunțat în procesul privind actul adițional numărul 62 din contractul cu Supercom. Gunoiul Sectorului 2 devenea, pentru edil, un fapt ”benign și plictisitor”, iar primul efect era că rămâne valabilă exclusivitatea Supercom-ului în Sectorul 2.

De asemenea,  Radu Mihaiu menționa că sunt multe argumente pro și contra acestui fapt, dar deciziile judecătorești se execută, nu se discută. Salubritatea era esențială, însă Supercom era în plus. Se stabilea, în cuvinte, posibilitatea finalizării unei noi licitații, dar până la un rezultat favorabil, se continua colaborarea cu operatorul de salubritate.

Tarifele la care lucrăm acum pot fi incluse în contract, astfel încât noul sistem să fie bătut în cuie. Putem adăuga la planul de curățenie străzile noi sau aleile care nu au fost cuprinse la ultima actualizare, astfel încât să putem igieniza întreg sectorul. Putem corecta anomalii precum costul prohibitiv pentru spălarea străzilor. Putem inclusiv să adăugăm operațiuni noi, dacă avem nevoie. Nu e o lume perfectă, dar măcar acum știm clar cu ce instrumente lucrăm. Ne vom folosi de ele să actualizăm serviciile de salubrizare, de data aceasta în interesul cetățenilor!”, explica Radu Mihaiu, în luna februarie.

Ulterior, unele modificări anunțate de primar au fost adoptate de Consiliul Local. Compania de salubrizare a atacat decizia în instanță și a pierdut, a dezvăluit Radu Mihaiu.

O pasă reușită. Pentru moment

În cursul zilei de joi, primarul Sectorului 2 anunța că Supercom a acționat primăria în instanță, dar cererea a fost respinsă.

Imperiul contraatacă, dar lovește pe lângă. Supercom ne dă în judecată la fiecare pas. Au cerut suspendarea hotărârilor consiliului local care introduc noua filosofie de gestionare a gunoiului. Ar fi vrut să rămână totul ca până acum, că le mergea tare bine. Însă instanța a zis NU și le-a respins cererea. Mergem înainte”, a anunțat joi, primarul Sectorului 2.

Parte din campanie și parte din câștig: una dintre promisiunile primarului Sectorului 2 a fost revizuirea contractului cu operatorul de salubrizare și ieftinirea serviciilor plătite de populație pentru acest serviciu.

Latest news
știri