21.6 C
București
vineri, 29 martie, 2024

800 de saci cu gunoaie, strânși în Bistrița: ”Oamenii râd, zâmbesc, dar nu dau o mână de ajutor”

Când primarul se implică activ, angajații îl urmează, iar locuitorii orașului Bistrița cunosc atât sprijinul, cât și puterea exemplului: câteva sute de saci cu gunoaie au fost adunați de pe străzi, într-o acțiune de ecologizare a orașului.

Ecologizare: au fost strânși aproximativ 800 de saci cu gunoaie

După orele de serviciu au veni alte ore de ”relaxare”. Oamenii care au participat la campanie, în număr de 500, au pornit pe străzi, cu scopul de a face din Bistrița un oraș mai curat și mai civilizat.

După terminarea programului, angajații Primăriei Municipiului Bistriţa s-au întâlnit în faţa instituţiei.

Echipați cu mănuşi, saci și măşti de protecție au luat la rând străzile oraşului, în frunte cu primarul. Au umplut 780 de saci cu gunoaie, în numai două ore, menționează Știrile Pro TV.

Oamenii râd, zâmbesc, dar nu dau o mână de ajutor

În cadrul unui reportaj, angajații au povestit cum au reușit să strângă gunoiul format din hârtie, pungi, sticle, inclusiv semințe aruncate pe jos. Din păcate, oamenii au povestit cum locuitorii doar ”se uită doar, în loc să vină și ei să dea o mână de ajutor. Râd, alții zâmbesc.”

Ioan Turc, primar municipiul Bistriţa: „Puterea exemplului este întotdeauna foarte mare și, de aceea, aștept ca acțiunea de astăzi să aibă un efect multiplicator în oraș, oamenii să aibă mai multă grijă de spațiile verzi, de străzi.”

Floarea Gaftone, secretar Primăria Bistriţa: „Administrația trebuie să constituie un exemplu. Dacă primarul dă un exemplu, noi, angajații, trebuie să fim alături de el.”

Mai mult, Floarea Gaftone a povestit că acțiunea nu implică un foarte mare efort, ba chiar a etichetat gestul ca fiind unul relaxant, îndemnând toți cetățenii să înceapă curățenia, mai ales că vine primăvara.

Cu toate că unii au privit cu superioritate campania de curățenie organizată de primărie, au existat și localnici care s-au bucurat că Primăria se ocupă de curăţenia din oraş.

Astfel, oamenii au promis că se vor implica, vor ajuta, dar au fost și bistrițeni care au insistat că acest serviciu aparține, în totalitate, firmei de salubritate.

Latest news
știri