17.6 C
București
joi, 2 mai, 2024

Sute de voluntari au plantat 10.000 de puieți, extinzând, în doar o zi, Pădurea Cama

Asociația Mai Mult Verde: ”Povestea primei păduri comunitare din România continuă”

Peste 500 de voluntari au participat, sâmbătă, la o acțiune de plantare desfășurată pe malul drept al canalului Cama.

Împreună cu membrii Asociației Mai Mult Verde, au fost plantați 10.000 de puieți din 12 specii.

Acțiunea de plantare face parte din campania România Plantează Pentru Mâine, organizată de Asociația Mai Mult Verde în parteneriat cu OMV Petrom, Primaria Municipiului Giurgiu și Poteca Studio.

Asociația Mai Mult Verde: ”Ni s-au alăturat, sâmbătă, locuitori ai orașului Giurgiu, voluntari de la Organizația Națională Cercetașii României, prieteni vechi și noi”

Potrivit comunicatului publicat pe contul de Facebook, au fost plantate mai multe specii de arbori și arbuști caracteristice zonei: alun, castan, chiparos de baltă, salcie, paltin, arțar roșu, ulm, glădiță, mălin, plop, stejar, cătină, păducel.

Pădurea Cama are la bază metoda Miyawaki de aforestare, care presupune o densitate mare de specii pe o suprafață mică.

Pădurea Cama, prima pădure comunitară înființată în România, promovează patrimoniul natural existent, oferit de poziția geografică a orașului Giurgiu și de proximitatea Dunării și a zonelor naturale protejate

În centrul construcției pădurii se află dinamica competiției dintre plante, care este obținută prin plantarea cu densitate mare și creșterea diversității speciilor.

Această strategie conduce la un ritm intens de creștere, facilitând stabilirea unui echilibru natural într-un timp mai scurt decât în mod normal în natură.

După acțiunea de plantare, ne-am relaxat în caiace alături de prietenii noștri de la Kayak Champions. Muzica și voia bună au fost asigurate de Dj Vasile și Cati Vişinescu. Până acum, în cadrul campaniei România plantează pentru mâine, au fost plantați în Padurea Comunitara Cama 60.000 de puieți, urmând ca alți 100.000 să fie plantați la toamnă”, au transmis membrii organizației pentru protecția mediului.

Latest news
știri