16.3 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

Succes în protejarea speciilor amenințate cu dispariția: numărul tigrilor sălbatici din India a depășit pragul de 3.000 de exemplare

Prim-ministrul indian: ”Este o reuşită nu doar pentru India, ci şi pentru lumea întreagă”

Populaţia de tigri sălbatici din India, a depăşit pragul de 3.000 de exemplare, potrivit unui recensământ oficial, informează AFP, preluată de Agerpres.

Numărul de tigri sălbatici în India a crescut la 3.167, față de 2.967 în raportul anterior din urmă cu patru ani.

În 2020, peste 100 de tigri din India au murit, țara înregistrând o cifră record

Această creștere recompensează eforturile depuse pentru protejarea speciilor amenințate cu dispariția, deși rata de creștere a scăzut la mai puțin de 7% în comparație cu 30% în perioada precedentă.

Tigrul a avut o distribuție largă în Asia Centrală, Asia de Est și Asia de Sud în trecut, dar populația sa a scăzut cu peste 93% în ultimii 100 de ani, iar în prezent mai este prezent doar în 13 țări, conform Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (UICN).

Prim-ministrul indian Narendra Modi a salutat această creștere ca fiind un moment de mândrie pentru țara sa.

Familia noastră se măreşte. Este o reuşită nu doar pentru India, ci şi pentru lumea întreagă”, a declarat oficialul cu ocazia unei ceremonii organizate în oraşul Mysore din sudul ţării.

Populațiile de tigri din Asia au fost decimate în mare parte de defrișări, intruziunea oamenilor în habitatele naturale și braconaj

Pe teritoriul Indiei trăiesc, în prezent, 75% din totalul tigrilor din lume. În egală măsură, țara are cea mai mare suprafață de habitate naturale pentru aceste animale.

În anul 1900, se estima că trăiau peste 100.000 de tigri pe întreaga planetă, însă numărul lor a scăzut dramatic, ajungând la 3.200 în 2010.

Vești bune și pentru populația de gheparzi de pe teritoriul Indiei: Deși specia a fost declarată compromisă, o femelă ghepard din India a născut patru pui

Remintim că, la finalul lunii martie, o femelă ghepard din India a născut patru pui.

Această naștere este o veste bună pentru conservarea ghepardului, o specie aflată sub amenințarea extincției.

Cu toate că numărul ghepardilor din sălbăticie a scăzut în ultimele decenii, există speranța că această naștere reprezintă un pas înainte pentru refacerea populației de gheparzi.

spot_img
Latest news
știri