8000 de clădiri din București vor fi evaluate preliminar, din punct de vedere al riscului seismic.
Potrivit anunțului făcut de primarul Capitalei este vorba despre un concept nou pe care l-a introdus legea în 2022 şi a fost detaliat de o hotărâre de Guvern în 2023.
Primarul Municipiului București: ”În lege ea se numeşte evaluare vizuală rapidă”
”Este un concept nou pe care l-a introdus legea în 2022 şi a fost detaliat de o hotărâre de Guvern în 2023. Asta înseamnă că vrem să luăm toate clădirile din Bucureşti care au o anumită înălţime şi o anumită vechime şi să facem foarte repede o evaluare preliminară astfel încât să ştim unde să ducem banii pentru expertiza şi consolidarea propriu-zise, ca să avem un plan de acţiune pe mai mulţi ani de acum încolo”, a transmis Nicuşor Dan.
Vor fi evaluate inclusiv 200 de clădiri din zona istorică
”Asta nu înseamnă că toate au risc seismic, asta înseamnă că trebuie, conform legii, să le evaluăm preliminar şi să vedem, în funcţie de asta, la care dintre ele vom face expertiza propriu-zisă. Începem pentru 200 de clădiri din zona istorică”, a completat Primarul Municipiului București.
În egală măsură, Nicușor Dan a explicat că este vorba despre un proiect-pilot.
În funcţie de el, se va stabili care sunt dificultăţile și va continua evaluarea pentru restul imobilelor din Bucureşti.