16 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Un lanț de magazine cheltuie un milion de lire sterline pentru schimbarea alimentației vacilor de lapte

Scopul este ca acestea să elimine mai puține gaze poluante

Lanțul de magazine Marks & Spencer cheltuie un milion de lire sterline pentru schimbarea alimentației vacilor de lapte din rețeaua sa de aprovizionare, astfel încât acestea să elimine mai puține gaze poluante în urma digestiei, titrează Biziday.

Lanțul de magazine a lansat un program pentru reducerea emisiilor de metan din industria laptelui

Potrivit cercetătorilor, gazele intestinale emise de vaci conțin particule de metan, un gaz cu efect de seră.

Ca urmare, Marks & Spencer a anunțat lansarea unui program evaluat la un milion de lire sterline (aproximativ 1.2 milioane de euro) pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu aproximativ 11 mii de tone, provenite de la vacile din lanțul său de aprovizionare.

Potrivit reprezentanților lanțului de magazine, modificând regimul alimentar al animalelor, emisiile de carbon asociate cu producerea unui litru de lapte proaspăt ar putea scădea cu 8% față de nivelul actual.

Metanul este unul dintre cei mai puternici agenți ai efectului de seră

Conform Agenției Internaționale pentru Energie, sectorul agricol și creșterea animalelor contribuie cu 40% la emisiile globale de metan.

Guvernul britanic și-a propus să reducă emisiile de metan cu cel puțin 30% până în 2030, ca parte a planului național “Net Zero”, și intenționează să oblige fermierii din întreaga țară să dea vacilor furaje care să reducă cantitatea de metan pe care acestea o emit.

Latest news
știri