19.6 C
București
joi, 28 martie, 2024

Un urs flămând a fost filmat în Sinaia. Localnicii: ”Le-am invadat teritoriul și nu mai găsesc mâncare”

Un urs a fost filmat vineri, pe timpul zilei, de un localnic din Sinaia, în timp ce rupea un coş de gunoi care era prins de un stâlp. Ursul răstoarnă coșul pe carosabil, căutând hrană, scrie Agerpres.

Filmulețul a fost urcat pe pagina de Facebook a bărbatului, stârnind numeroase reacții, mai ales că încă ne aflăm în mijlocul unui scandal care îl are ca principal ”protagonist” pe prințul Emanuel von und zu Liechtensten.

Două dosare au fost deschise după ce organizaţiile de mediu au anunţat că prinţul din Austria ar fi ucis în luna martie cel mai mare urs brun din România, folosidu-se de o derogare a Ministerului Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi făcut pagube într-o localitate din Covasna.

Cu toate acestea, prințul Emanuel von und zu Liechtensten, rezident în regiunea austriacă Stiria, a anunțat, în cadrul unei declarații pentru presa din Austria, că nu este responsabil pentru împușcarea ursului Arthur și că se consideră nevinovat.

În videoclipul care durează aproximativ cinci minute, poate fi văzut un urs care, în ciuda maşinilor care trec prin zonă, unii oprind pentru a-l filma şi fotografia, dar şi a câinilor care latră, rupe coşul de gunoi şi îl răstoarnă, după care începe să caute hrană printre resturi, arată HotNews.

Mai mult, în imagini se poate observa și cum o femeie se apropie la doar câţiva metri de animal pentru a-l fotografia.

Postarea este însoţită de zeci de comentarii, unele persoane arătând că apariţia urşilor în Sinaia este extrem de frecventă, mai precizează sursa citată.

”Ai grijă să nu te vadă prințul”

”Săracii, mor de foame! Ai grijă să nu te vadă prinţul!”, ”Când nouă, oamenilor, ne este frig în casă, le invadăm teritoriul lor. Aşa şi ei când nu mai găsesc de mâncare”, ”La noi vine la fiecare sfârşit de săptămână. E prietenul nostru”, sunt câteva dintre comentariile care însoţesc postarea.

De asemenea, localnicii au recunoscut zona în care a fost filmat ursul, menționând că este vorba despre cartierul Furnica, din Sinaia.

Latest news
știri