13.9 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

O vizită în Bucureștiul vechi: gunoaie și posibile focare de infecție

Weekend-ul nu înseamnă zile libere pentru cei de la Garda de Mediu: inspectorii au realizat o razie nocturnă în Centrul Vechi din Capitală. Surprizele neplăcute au fost gropile de gunoi situate în curțile interioare ale imobilelor, gunoiul adunat în timp și focarele de infecție, prezente pretutindeni.

Inspecția a fost realizată seara, nu a fost anunțată și, mai mult decât atât, a avut loc în weekend. Atât Garda de Mediu, cât și Poliția Locală au găsit un peisaj dezolant în Centrul Vechi al Capitalei: gunoaie și posibile focare de infecție la tot pasul.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a fost prezent la control, a spus într-o intervenție la Digi24 că încă nu au fost date amenzi, dar vrea ca în decursul acestei săptămâni, să fie controlate cât mai multe astfel de curți interioare, care au devenit reale gropi de gunoi.

Centru Vechi: un centru al deșeurilor

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu a declarat că prezența sa în Centrul Vechi a fost bazată pe o sesizare privind iminența unui incendiu.

Ne-am mișcat foarte repede, în câteva minute am ajuns la fața locului. Nu am găsit o sursă care să ne arate că e vorba despre un incendiu, în schimb am găsit ceea ce poate fundamenta un incendiu în zona respectivă, chiar unul de proporții. Am găsit metri cubi de deșeuri, pet-uri cabluri, saltele, paturi, părți de mobilier aruncate în stive foarte mari în spatele fațadelor pe care noi le vedem în Centru Vechi, în curțile interioare ale imobilelor”, a declarat șeful Gărzii de Mediu.

De asemenea, Octavian Berceanu a declarat că urmează ca în cursul acestei săptămâni să înceapă, împreună cu primăria, o acțiune mai amplă de verificare a curților interioare.

Latest news
știri