24.2 C
București
joi, 20 iunie, 2024

Video: ”Suntem țara în care pădurile sunt decimate și în care politicienii se prefac că le plantează la loc”

Recorder face o analiză în țara în care sloganurile puternice chiar sunt crezute, iar adevărul este descoperit în ani. La începutul anului 2020, Ministerul Mediului a lansat campania ”O pădure cât o țară”, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis.

Această campanie a început sub titlul de ”cea mai mare campanie de împădurire din ultimii zece ani”.

Desigur, nu au lipsit publicitatea, promovarea excesivă și fotografiile în care politicienii români se dădeau drept exemplu: plantau, săpau, făceau declarații despre eterna implicare și viitorul ”verde” al României.

Recorder precizează că a căutat în evidențele statului cifrele reale, iar reprezentanții au mers pe teren în mai multe județe pentru a observa cum se prezintă situația dincolo de acțiunile de campanie.

De asemenea, reprezentanții Recorder au precizat azi, 11 mai, că au descoperit că „cea mai mare campanie de împăduriri din ultimii zece ani” a fost, de fapt, cea mai slabă campanie de împăduriri din ultimul deceniu.

Țara în care politicienii plantează pentru a fi fotografiați

Suntem țara în care pădurile sunt decimate de tăieri ilegale și în care politicienii se prefac că le plantează la loc, doar ca să dea bine la electorat. După ce am arătat dimensiunea furtului de lemn din pădurile României. astăzi vă arătăm cum sunt falsificate campaniile de plantare care ar trebui să le reface”, precizează Recorder.

”O minciună cât o țară, girată de la vârful Guvernului și aflată sub înaltul patronaj al președintelui”

Mai mult, într-o declarație publicată pe contul de Facebook, Recorder prezintă o analiză a campaniei: la începutul anului 2020, Costel Alexe, pe atunci ministru al Mediului, a lansat campania „O pădure cât o țară”, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis.

A fost declarată „cea mai mare campanie de împădurire din ultimii zece ani” și s-au pregătit spoturi publicitare și acțiuni de plantare în care cei mai importanți politicieni ai țării s-au lăsat filmați și fotografiați cu cazmaua în mână.

spot_img
Latest news
știri