12.6 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

30 de hectare din 10 comunități au fost împădurite de Asociația Pădurea Copiilor

Asociația Pădurea Copiilor a precizat că această realizare a fost posibilă datorită implicării celor peste 1760 de voluntari, a partenerilor instituționali și privați, precum și muncii celor 734 de zilieri

Asociația Pădurea Copiilor a încheiat sezonul de împăduriri din această primăvară, înregistrând un record al suprafețelor împădurite de 30 de hectare în 10 comunități.

Dintre cele 10 comunități în care s-au realizat împăduriri, 8 dintre ele (Slobozia, Amara, Copuzu, Săveni – Județul Ialomița, Fundulea – Județul Călărași, Florești-Stoenești, Putineiu – Județul Giurgiu, Scutelnici – Județul Buzău) au intrat recent în programul de împădurire al organizației.

Asociația Pădurea Copiilor ”Cu mare entuziasm vă anunțăm că la sfârșitul sezonului de împăduriri din această primăvară am înregistrat un record al suprafețelor împădurite care însumează 30 de hectare în 10 comunități realizate în mare măsură cu ajutorul celor 1760 de voluntari și 734 de zilieri”

La toate acestea se adaugă extinderea pădurii urbane din Parcul Municipal Ploiești Vest, înființarea a două păduri urbane în Slobozia și Amara și crearea unei păduri urbane miniaturale în curtea Liceului  Tehnologic nr. 1 Fundulea”, au transmis membrii asociației.

În primăvara anului 2023, au fost înființate două noi păduri urbane în Slobozia și Amara, s-a extins pădurea urbană din Parcul Municipal Vest Ploiești, iar în curtea Liceului Tehnologic nr. 1 Fundulea a fost creată o pădure urbană miniaturală.

O altă noutate a acestui sezon a fost implicarea Pădurii Copiilor în activități educaționale de mediu și acțiuni de plantare ca parte a programului național ”Săptămâna Verde”, prin parteneriate cu mai multe școli din București (Școala Gimnazială nr. 7, Școala Gimnazială nr. 280, Școala Gimnazială Herăstrău, Școala Gimnazială nr. 142, Școala Gimnazială nr. 59) și cu Școala Gimnazială Gârbovi din județul Ialomița.

Pentru evenimentele de plantare din această primăvară, asociația a beneficiat de susținerea a 16 parteneri, care au contribuit atât financiar, cât și prin implicarea voluntarilor

Printre acești parteneri se numără OMV Petrom prin programul ”România plantează pentru mâine”, HP România, Michelin, Ipso Agricultură, Alumil, Telus International Romania, Ikea, R Systems, Toyota Material Handling România, Intive, ADP România, Zentiva, PwC, Daimler Truck & Bus Romania, Dentsu România și Euromaster.

Latest news
știri