11.1 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

Polițiștii de frontieră au descoperit un nou transport cu deșeuri din Grecia

Polițiștii de frontieră din Vama Giurgiu au descoperit un nou transport cu deșeuri din Grecia. În urma controalelor efectuate pe sensul de intrare în țară, a fost descoperit un TIR condus de un cetățean român, în vârstă de 28 de ani.

Potrivit documentelor, acesta transporta 20.180 de kilograme deșeuri plastice, încărcate de la o firmă din Grecia, pentru o altă firmă care are sediul pe teritoriul țării noastre.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, polițiștii au cerut sprijin reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, precizează Digi 24.

Astfel, s-a stabilit că  documentele de notificare pentru circulația transfrontalieră nu erau conforme regulamentului privind transferul de deșeuri.

Drept urmare, autoritățile nu au permis accesul în România pentru respectivul TIR.

O nouă zi, un nou transport: produse electrocasnice second-hand, listate în acte drept ”mobilier şi jucării”

În urmă cu o zi, un container cu nouă tone de deşeuri a fost descoperit de autorităţi, joi, în Portul Constanţa Sud-Agigea. Containerul plecase Marea Britanie, iar destinația finală urma să fie o firmă din judeţul Vrancea, relatează Hot News. În container erau produse electrocasnice second-hand, iar în acte erau trecute „mobilier şi jucării”.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanta şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, au descoperit, joi, un container sosit din Marea Britanie, pentru o firmă din judeţul Vrancea.

În fapt, echipa a constatat faptul că marfa din containerul controlat nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală. Acesta era încărcat cu diverse produse electrocasnice second hand (produse in greutate de aproximativ 9 tone), iar în documentele de transport erau trecute elemente de mobilier şi jucării”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Latest news
știri