18.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Coreea de Nord a reluat trimiterea de baloane cu gunoaie peste graniţă, către Coreea de Sud

Tensiunile dintre cele două state continuă, deși războiul coreean din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistiţiu

Coreea de Nord a reluat trimiterea de baloane cu gunoaie peste graniţă, către Coreea de Sud, au anunţat, duminică, oficialii şi mai multe publicaţii de presă.

Acțiunea vine la o săptămână după ce a promis că va face asta dacă dinspre Sud vor fi iar lansate pliante împotriva Coreei de Nord, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Zeci de baloane cu gunoaie au fost găsite în Seul şi în zonele din apropierea graniţei în cursul nopţii şi la începutul zilei de duminică

Armata sud-coreeană a declarat că ia ”foarte în serios” baloanele şi că este în alertă pentru a lua măsuri de răspuns, dacă este necesar.

Guvernul nord-coreean a declarat că baloanele au fost trimise ca represalii la pliantele anti-Nord lansate de activiştii sud-coreeni ca parte a unei campanii de propagandă şi a lansat sute de baloane începând cu sfârşitul lunii mai, transportând gunoi şi bălegar.

La 2 iunie, oficialii au declarat că vor opri temporar trimiterea baloanelor, deoarece cele 15 tone de gunoi trimise au fost probabil suficiente pentru a transmite ”mesajul”

Cu toate acestea, statul a promis că va relua activitatea în cazul în care se vor trimite din nou pliante dinspre sud, trimiţând o cantitate de sute de ori mai mare.

Un grup de activişti sud-coreeni a sfidat avertismentul şi, de atunci, au trimis mai multe baloane către Nord cu pliante care îl critică pe liderul Kim Jong Un, împreună cu stick-uri USB conţinând videoclipuri K-pop şi bancnote de dolari americani.

spot_img
Latest news
știri