22.8 C
București
vineri, 20 septembrie, 2024

Un sportiv român traversează singur Marea Neagră pentru a strânge bani pentru copiii cu deficiențe de vorbire

Acest efort îndrăzneț are scopul de a-i ajuta pe copii să beneficieze de servicii de logopedie de care au nevoie

Cu ajutorul unei bărci cu vâsle, un sportiv român a pleacat într-o aventură demnă de Cartea Recordurilor: bărbatul va traversa, de unul singur, Marea Neagră.

Bărbatul va pleca din Mangalia şi va ajunge până la Batumi, în Georgia, după 1.200 km vâsliţi în 20 de zile.

Sportivul român speră ca prin demersul său să poată ajuta 20 de copii să beneficieze de aproximativ 200 de şedinţe de logopedie

Potrivit MedicHub, Alex Dumbravă deţine deja un record mondial pentru traversarea Mării Negre în echipaj extins.

Sportivul şi-a înscris noua provocare pe platforma Galantom şi alături de Asociaţia Zi de Bine încurajează pe toţi cei care vor să-l susţină să doneze pentru fiecare kilometru vâslit şi pentru fiecare zi petrecută pe mare pentru a oferi un start bun în viaţă copiilor cu deficienţe de vorbire.

Potrivit Centrului de Resurse Educaționale, în România există aproximativ 400.000 de copii care suferă de tulburări de pronunție

Cu toate acestea, numărul real al acestor copii este probabil mult mai mare, deoarece nu există suficienți logopezi pentru a evalua fiecare copil în mod individual.

Problemele de vorbire au un impact semnificativ asupra copiilor, de la situații de bullying din partea altor copii, până la abandonul școlar și anxietatea în interacțiunea socială.

Logopedia poate juca un rol important în gestionarea emoțiilor și poate oferi copiilor care se confruntă cu astfel de probleme un început bun în viață.

spot_img
Latest news
știri