14.8 C
București
duminică, 19 mai, 2024

Bucureștiul va avea noi piste pentru biciclete. Două mari șosele urmează să fie reconfigurate

Spațiile verzi vor separa pistele de carosabil și trotuar

Șoseaua Mihai Bravu și Șoseaua Ștefan cel Mare din București vor fi reconfigurate pentru amenajarea a noi piste pentru biciclete.

În plus, primăria Sectorului 2 intenționează să planteze arburi în centrul bulevardelor, creând practic o perdea verde pentru a separa culoarul destinat tramvaielor și autobuzelor.

Potrivit anunțului făcut de Primăria Sectorului 2, planurile vizează amenajarea pistelor între trotuar și carosabil, în partea care se îndreaptă spre centrul orașului.

Aceste piste ar urma să fie delimitate de carosabil și trotuar prin intermediul spațiilor verzi, în timp ce trotuarele ar urma să fie reconfigurate pentru a face loc bicicliștilor.

Alături de pistele pentru biciclete, pe cele două artere ar urma să fie plantați 750 de arbori

Traficul auto ar urma să fie direcționat între două-patru benzi pe sens, cu locuri de parcare disponibile pe laterale.

Conform planurilor publicate pe site-ul instituției, aproximativ 750 de arbori ar urma să fie plantați pe cele două artere.

Primul segment al acestui proiect ar putea fi finalizat în acest an

Primarul Radu Mihaiu a declarat pentru HotNews.ro că primul segment al acestui proiect ar putea fi finalizat în acest an, însă este necesară aprobarea unui protocol în cadrul Consiliului General, între Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2, deoarece cele două bulevarde sunt sub administrarea Primăriei Capitalei.

Pe lângă aceste străzi principale, alte străzi unde se vor amenaja piste pentru biciclete vor fi modificate în cadrul lucrărilor de reamenajare.

Unde se poate, pistele vor fi făcute separat de carosabil, unde nu, mașinile și bicicletele vor împărți același spațiu.

În principal, potrivit studiului de fezabilitate pentru amenajarea celor 36 de kilometri de piste pentru biciclete în Sectorul 2, primăria vrea să amenajaze piste de biciclete cu o lățime de minimum 2.4 metri, în doua sensuri, pe lungimea celor două artere, adică aproximativ 4 kilometri.

spot_img
Latest news
știri