6.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Fără apă și fără mâncare: un câine de 12 ani a rămas fără stăpân. O familie din Germania a decis să-l adopte

Fără apă, fără mâncare și fără prea mari speranțe: un câine bătrân a rămas singur, după ce, timp de 12 ani, a avut o familie.

Nu este un caz singular, dar este unul dintre puținele cazuri care se încheie, în România, într-un mod fericit.

Norocul, mediatizarea și o asociație pentru Protecția Animalelor l-au ajuntat pe ”senior” să-și găsească un nou cămin, în Germania. După ce a fost  salvat de către asociația din Galaţi, o familie din Germania a rămas impresionată de povestea lui şi a decis să-l adopte.

Sursa foto: Adevărul de Galați

A rămas singur și fără mâncare, dar a continuat să păzească gospodăria

Povestea începe în Vaslui, pe perioada stării de urgență. Câinele are 12 ani şi a devenit cunoscut după ce a fost salvat dintr-un cătun din Vaslui. Deși stăpânii lui au murit în urmă cu mult timp, el a rămas să păzească gospodăria.

O dată pe săptămână, o rudă a foştilor stăpâni se ducea să-i ducă de mâncare, însă, din cauza restricţiilor din starea de urgenţă, femeia nu a mai ajuns deloc la el. Aşa a rămas Bobiţă singur pe lume, fără hrană şi apă.

El a fost salvat într-o stare jalnică de Asociaţia pentru Protecţia Animalelor ”Ajutaţi-l pe Lăbuş”, din Galaţi, care l-a îngrijit şi i-a căutat o familie, menționează Adevărul de Galați.

Stăpânii au murit de bătrâneţe, dar el a rămas și le-a păzit munca de o viaţa

Corina Grigore, administratorul Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş” a precizat că a salvat câinele din judeţul Vaslui, după ce doamna care îl îngrijea nu a mai reuşit să ajungă la el aproximativ o lună, din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de starea de urgenţă.

Se întâmpla anul trecut, în aprilie. Stăpânii lui Bobiţă au murit de bătrâneţe, iar el a rămas în gospodărie, să le păzească munca de o viaţa. Nu a avut loc în casa nimănui şi nici în inima vreunui vecin, să-i poarte de grijă. 

Fără apă, fără mâncare, slăbit și resemnat

Am aflat de povestea lui şi am mers 360 de kilometri până la el. Răguşit, slăbit, aproape resemnat, Bobiţă m-a lătrat şi a venit încet spre mine. Bucuria a fost de nedescris, şi acum pare un vis. De un an locuieşte în adăpostul nostru”, a povestit Corina Grigore, administratorul Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Lăbuş”.

Sursa foto: Adevărul de Galați

Final fericit: Câinele ”senior” a fost adoptat în Germania

Nici vârsta înaintată și nici problemele de sănătate pe care le are nu au fost un criteriu de adopție. În urma mediatizării cazului, o familie din Germania l-a adoptat pe câinele din Vaslui, după ce acesta a fost vaccinat, deparazitat și sterilizat. 

Sursa foto: Adevărul de Galați

I-am promis, atunci când l-am salvat, că nu va mai fi hulit de nimeni şi nu va mai suferi de foame niciodată. De când este la noi în adăpost, ne-am îngrijit să aibă zile liniştite, aşa cum merită orice suflet. Este un câine bătrânel, însă tare bun, care merită să aibă parte de iubire şi de un cămin aşa cum ne dorim pentru toţi căţeii din adăpost. Fericirea lui a venit de departe, din Germania”, spune Corina Grigore.

Latest news
știri