16.7 C
București
joi, 28 martie, 2024

FIN-ECO: Un Brașov curat, un pas spre Europa

Comunicarea poate rezolva problema poluării, administratorii depozitului ecologic zonal Braşov recomandându-le braşovenilor să sesizeze problemele legate de managementul deşeurilor.

Un simplu apel poate duce la verificări, iar operatorul depozitului ecologic zonal Braşov, FIN-ECO, unde sunt depuse deşeurile din întreg judeţul, îi încurajează pe locuitori să transmită sesizări în cazul în care se confruntă cu situaţii legate de managementul necorespunzător al deşeurilor, informează Bună Ziua Brașov.

Soluția, comunicarea și încurajarea vin printr-un comunicat de presă. Operatorul a insistat pe un parteneriat între firmă și brașoveni, menționând că FIN-ECO se angajează să intervină imediat pentru identificarea unei eventuale surse de poluare şi pentru aplicarea de măsuri specifice.

FIN-ECO Brașov: un operator care s-a implicat activ

Dacă în ultimul timp auzim doar de procese, scandaluri și ilegalități în ceea ce privește operatorii de salubritate, FIN-ECO preferă faptele, în locul vorbelor și promisiunilor. Astfel, operatorul a reamintit că a derulat, în perioada 2019-2020, proiecte de recuperare şi protecţie a mediului. Sub lozinca ”Un Brasov curat, un pas spre Europa!”, compania a ales implicarea în proiecte de management al deşeurilor. De asemenea, FIN-ECO a aplicat cele mai bune practici de tratare şi eliminare prin depozitare, precum şi captarea gazului de depozit.

Ca de fiecare dată, FIN-ECO va continua să identifice şi să implementeze măsuri pentru minimizarea impactului negativ al deşeurilor asupra mediului. Depozitul ecologic zonal este singurul depozit de deşeuri autorizat din judeţul Braşov. Acesta a fost construit  din fonduri proprii, ca soluţie pentru reducerea poluării generate de depozitele ilegale. În prezent, există două celule închise, a treia aflându-se aproape de capacitatea maximă de depozitare, iar cea de-a patra este în procedură de avizare pentru funcţionare”, au transmis reprezentanţii operatorului.

Fin-Eco s-a implicat în realizarea unui proiect major de recuperare și protecție a mediului înconjurător: sistemul integrat de management al deșeurilor în zona Brașov.

 Acest sistem oferă soluții europene pentru gestionarea reziduurilor solide urbane.

 Din portofolilul Fin-Eco fac parte:

– construirea și gestionarea Depozitului Ecologic Brașov;

– Stația de sortare Brașov;

– din 2010, stația de epurare a apelor uzate.

Nu în ultimul rând, conducerea operatorului a dat asigurări că „întreprinde acţiuni concrete prin care să se asigure că poluarea, emisiile de mirosuri şi generarea de zgomote nu vor reprezenta un disconfort real pentru populaţie”.

Latest news
știri