8.2 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

Complexul Energetic Oltenia, discutat la Bruxelles

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că se va afla luni şi marţi la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni pe marginea planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia (CEO), transmite Agerpres.

De asemenea, Virgil Popescu a explicat că, în cadrul vizitei la Bruxelles, se va discuta procesul de restructurare, scopul fiind o tranziție, de la cărbune, la energie regenerabilă.

Noi ne-am asumat şi sprijinim Pactul Verde European, acel Green Deal, şi evident că facem paşi în această direcţie. Suntem în proces de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Eu luni şi marţi sunt la Bruxelles tocmai pentru a discuta şi acest lucru. Ne dorim ca, la Oltenia, dintr-un mix energetic bazat 100% pe cărbune, să avem la sfârşitul acestui proces de restructurare cărbune, gaz şi energie regenerabilă”, a spus ministrul, vineri, în cadrul unor declaraţii de presă cu ocazia campaniei „Vinerea verde”.

Un autoturism electric este un autoturism verde

Insistând pe ”campania Vinerea Verde”, ministrul a menționat că folosește mașina electrică a Ministerului Energiei în deplasările spre serviciu.

Astfel, Virgil Popescu a explicat că există o satisfacție reală în actul de a conduce o maşină electrică, nepoluantă.

Deși poate părea neobișnuit să nu auzi zgomotul motorului, schimbarea este, întotdeauna, una benefică atît nouă, cât și mediului.

O mașină electrică poate deveni imaginea viitorului ecologic, iar statul încurajează achizițiile prin tichete și impozit zero. De asemenea, se încurajează și campania ”Vinerea Verde”, Ministerul Mediului lansând această campanie ca metodă de încurajare a utilizării transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice.

”Eu, când vin, (maşina electrică – n.r.) este deja la încărcat, tocmai pentru a putea pleca unde au nevoie. Colegii o pot folosi, fiecare dintre colegii noştri. Secretarul de stat (Niculae – n.r.) Havrileţ o foloseşte chiar foarte des. A fost o plăcere să conduc o maşină electrică astăzi. Am venit de acasă. M-am mai învârtit un pic, că am avut puţină treabă”, a explicat ministrul Energiei.

În momentul de față, Complexul Energetic Oltenia are nevoie de aprobarea Comisiei Europene până la finele lunii aprilie, pentru a primi ajutorul de stat care îi permite achitarea fără penalităţi a certificatelor de emisii de dioxid de carbon aferente anului trecut.

Latest news
știri