21.5 C
București
duminică, 5 mai, 2024

Un cașalot a murit, după ce a eșuat pe o plajă din Florida | VIDEO

Un cașalot a murit pe o plajă din Florida.

Un cașalot care a rămas blocat pe o plajă din Florida în weekend a murit. Anunțul a fost făcut de comisia de conservare a peștilor și a faunei sălbatice într-un comunicat citat de The Guardian.

Cazul a fost unul urgent pentru cei care se ocupă cu conservarea speciilor. Caşaloţii sunt clasificaţi ca specii pe cale de dispariţie.

Poliția și oficialii au încercat să elibereze cașalotul de pe un banc de nisip de mică adâncime în largul coastei Golfului Floridei, în orașul Veneția – la 95 km de Tampa – încă de duminică dimineață. Ei nu au reușit însă să salveze animalul din cauza vântului puternic și a valurilor din apele Golfului Mexic. Pe cale de consecință, au fost nevoiți să eutanasiaze animalul.

Inițial, aceștia au vrut să amâne operațiunea pentru ziua de luni, sperând că vântul se va calma, însă se pare că animalul respira cu dificultate și avea probleme grave încă de duminică seara. Cașalotul a murit luni în jurul orei 3 dimineața.

Poliția a spus că și-a menținut prezența lângă acesta pe parcursul ultimei nopți. Animalul s-a poziționat pe un banc de nisip la aproximativ 50 de metri de Service Club Park din Venice, Florida.

Autoritățile au estimat că acesta cântărea între 22 și 31 de tone.

Cașalot mort în Florida. Evenimentul este considerat rar

Un șef de filială al diviziei de mamifere marine din cadrul Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere (NOAA), Laura Engleby, a declarat pentru postul de televiziune local WTVT că un cașalot blocat pe țărmurile din apropierea Golfului Mexic a fost un „adevărat eveniment rar”.

„Este cu adevărat neobișnuit”, a spus Engleby. „Ultimul la care îmi amintesc că am fost a fost în 2008. Avem aproximativ doi cașalot eșuați anual în sud-estul SUA de-a lungul Coastei Golfului”, a mai zis ea.

Agențiile au planificat să efectueze o necropsie pentru a determina cauza oficială a morții animalului.

Caşaloţii au o durată de viaţă de 70 de ani şi se numără printre speciile de mamifere marine cu cea mai largă distribuţie. Ei se găsesc în toate oceanele adânci. Populează apele „de la ecuator până la marginea bancizei în Arctica și Antarctica”, potrivit NOAA.

Latest news
știri