14.3 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Pompierii arădeni au adoptat cățelul pe care l-au salvat: ”Orice viață contează”

Sunt mândri de meseria lor, consideră că orice viață contează și se implică, indiferent de locație sau de gradul de dificultate.

L-au salvat, dar au decis să-l și adopte: Echipajul Punctului de Lucru Vladimirescu din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad a intervenit în zona localității Mândruloc.

Este vorba despre o localitate aproape de râul Mureș, iar scopul intervenției a fost salvarea  unui cățel.

Sursă foto: Arad Online

Patrupedul căzuse într-un canal foarte adânc, al unei foste stații de pompare, iar intervenția a fost una destul de complicată.

Intervenția s-a dovedit mult mai dificilă decât părea la prima vedere, cățelul fiind căzut într-un canal de aproximativ 7m, menționează publicația Arad Online.

După jumătate de oră în care au făcut tot posibiliul să salveze cățelul, pompierii Detașamentului Arad au încercat să găsească și stăpânul patrupedului, luând în considerare o pierdere. Pentru că nimeni nu l-a revendicat, pompierii arădeni au decis să-l adopte și să-i ofere un cămin.

”Orice viață contează”

Patrupedul a fost dus la subunitate, unde cu siguranță va fi pe mâini bune, mai precizează sursa citată.

”Pentru că orice viață contează și pentru că avem cea mai frumoasă meserie din lume, am salvat cățelul și l-am adoptat”, spun pompierii arădeni.

Sursă foto: Arad Online

Nu este pentru prima dată când viața necuvântătoarelor depinde de intervenția rapidă a Inspectoratului pentru situații de Urgență. La fel, nu este pentru prima dată când pompieri militari sau cei care se ocupă de incendii sau descarcerări salvează viața necuvântătoarelor care au nevoie de ajutor.

În cursul lunii martie, pompierii călărășeni au fost chemați de către un trecător, care a auzit un mieunat jalnic, venit dintr-o fântână, în comuna Dichiseni.

Fântâna, de un metru în diametru şi aproximativ 20 de metri adâncime, s-a dovedit a fi prea dificilă pentru ca pisica să se ”autosalveze”. Așa că a cerut ajutorul, făcând ce știa mai bine, și anume mieunând. Cel care a auzit-o a cerut, la rândul lui, ajutorul pompierilor.

În aproximativ 20 de minute, aceștia au reușit să aducă pisica la suprafață și s-o înmâneze, vie și nevătămată, proprietarei.

Latest news
știri