12.4 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

Pui de urs, găsit pe marginea străzii: ”Sperăm ca, în curând, să i se găsească și mama”

Un pui de urs de numai o lună a fost găsit pe marginea drumului, în localitatea Reghiu. Puiul, cel mai probabil, își căuta mama și a fost descoperit, duminică seara, în jurul orei 19.00, pe marginea părţii carosabile din județul Vrancea. În momentul de față, acesta se află în grija Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB), Vrancea.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, puiul de urs, a fost găsit, inițial, de două persoane care au hotărât să facă apel la autorități, formând numărul de urgență, 112.

Conform G4 Media, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală sosiţi la faţa locului au sesizat Agenţia pentru Protecţia Mediului. De asemenea, la faţa locului a ajuns şi un medic veterinar din cadrul ACDB Vrancea.

”Sperăm ca, în curând, să i se găsească și mama”

Mic și fâșneț! A fost găsit hoinărind, probabil în căutarea mamei. Colegii din Vrancea l-au luat și l-au pus pe bancheta din echipaj până la sosirea Gărzii de Mediu. Ce-i drept nu i-a prea plăcut acolo și a început să zgârie spătarul.

Ce să îi faci, este și el mic. Puiul de urs este bine și sperăm ca, în curând, să i se găsească și mama. Seară liniștită!”, au spus reprezentanții Poliției Române.

Luna martie a fost luna puilor de urs

În data de 30 martie, un alt pui de urs a fost recuperat de salvamontiștii din Harghita. Echipa Vlăhița a găsit ursulețul într-o zonă periculoasă, descrisă de salvamontiști ca fiind foarte abruptă.

La doar o zi după, pe 31 martie, Sanctuarul Libearty a devenit căminul a doi ursuleți orfani, găsiți lângă o casă din Biertan, județul Sibiu. În acest caz, Ministerul Mediului a considerat ilegală acțiunea de salvare a puilor, iar asociația implicată, ”Prietenii Berzelor”, a fost amendată de Garda de Mediu Sibiu pentru că a transportat ursuleții abandonaţi şi deshidrataţi la sanctuarul din Zărneşti.

Latest news
știri