14.9 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

Anglia lansează programe pentru promovarea țigărilor electronice

Vizate de aceste programe sunt inclusiv gravidele, cărora guvernanții plănuiesc să le dea bani să se lase de fumat.

Marea Britanie ia măsuri pentru ca fumătorii să renunțe la țigările tradiționale, potrivit Reuters. Astfel, Guvernul a lansat mai multe programe de reducere a numărului de fumători, prin promovarea țigărilor electronice. Nu mai puțin de un milion de fumători vor putea primi un astfel de dispozitiv electronic, iar femeile însărcinate vor primi chiar și stimulente financiare. Această inițiativă este prima de acest fel la nivel global. Drept urmare unul din cinci fumători din Marea Britanie vor primi un astfel de “kit” care conține o țigare electronică și arome. Cei de la Ministerul Sănătății au transmis că, în cadrul aceleiași inițiative, guvernul va oferi gravidelor până la 400 de lire sterline pentru a renunța la fumat.

10% dintre femeile britanice însărcinate continuă să fumeze

Asta pentru că datele statistice arată că în jur de 10% dintre femeile britanice continuă să fumeze în timpul sarcinii și speră că un stimulent financiar le va determina să renunțe la viciu până la sfârșitul anului. “Până la doi din trei fumători înrăiți mor din cauza fumatului. Tutunul este singurul produs aflat la vânzare care ucide. Un milion de fumători vor primi un nou stimul pentru a renunța la fumat. Vom finanța un nou program național de «înlocuire pentru oprire», primul de acest fel din lume”,a explicat Ministerul britanic al Sănătății.

Programul va costa 45 de milioane de lire sterline

Guvernul ar trebui să aloce pentru un astfel de program nu mai puțin de 45 de milioane de lire sterline, în următorii doi ani. Cei care achiesează la acest program au salutat măsurile și le-au descris ca “pași bineveniți în direcția corectă”, precizând însă că sunt “departe de a fi suficiente”. În acest fel, specialiștii se așteaptă, în general, ca promisiunea de reducere a procentului fumătorilor sub pragul de 5% din populație până în 2030 să nu fie atinsă dacă guvernul nu vine cu măsuri suplimentare. Mai ales că guvernul britanic a alocat peste 68 de milioane de lire sterline în perioada 2021-2022 pentru măsuri de reducere a numărului de fumători. La acel moment, specialiștii spun că doar 100.000 de persoane au renunțat la viciu. 

spot_img
Latest news
știri