12.6 C
București
vineri, 3 mai, 2024

”România Plantează pentru Mâine”: 5000 de puieți au fost plantați în Ialomița

La acțiunea de plantare au participat 250 de voluntari și organizația Pădurea Copiilor

Mii de puieți au fost plantați într-o comună din Ialomița, la eveniment participând sute de voluntari de toate vârstele.

Sâmbătă, 6 aprilie, împreună cu 250 de voluntari hotărâți să lupte împotriva schimbărilor climatice și înarmați cu energie și voie bună, am plantat 5000 de puieți în comuna Sinești, județul Ialomița!”, se arată în comunicatul publicat de Organizația Pădurea Copiilor, pe contul de Facebook.

Acțiunea de împădurire desfășurată în Ialomița face parte din campania ”România Plantează pentru Mâine”

Organizația a precizat că, în timpul acțiunii de împădurire, cei mai mici dintre luptători au învățat, prin ridicarea zmeelor, despre puterea vântului și rolul pădurii de a proteja împrejurimile de fenomenele extreme.

Mai mult, copiii au descoperit animăluțele din pădure printr-un joc de asociere și au parcurs un traseu educațional pe un boardgame imens.

Reprezentanții organizației Pădurea Copiilor au transmis că le mulțumesc pentru implicare tuturor voluntarilor OMV Petrom, Euromaster România, Daimler Truck & Bus Romania, ADP România, Colegiul Economic Viilor, Cercetașii României- Sfântul Nicolae București.

Organizația non-guvernamentală din România se preocupă, în mod activ, de promovarea educației și protecției mediului

Pădurea Copiilor promovează conservarea resurselor naturale și protecția biodiversității.

În egală măsură, organizația desfășoară activități de plantare de arbori și împăduriri, susținerea proiectelor de reabilitare a zonelor afectate de defrișări sau poluare și promovarea practicilor durabile în utilizarea resurselor naturale.

De asemenea, ong-ul implică tinerii și comunitățile locale în activități de voluntariat și acțiuni de curățenie și îngrijire a mediului.

Latest news
știri