15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

Leșuri de animale, abandonate pe o pășune din Ardeal

Un nou focar de infecţie a fost descoperit de către Garda de Mediu pe o păşune din Ardeal. Mai multe leşuri de animale au fost descoperite pe un câmp din apropierea localităţii Sângeorgiu de Mureş.

În momentul în care au descoperit resturile de animale, localnicii au anunţat autorităţile.

Leşurile de animale au fost abandonate pe păşunea închiriată de un bărbat din Sângeorgiu de Mureş. Cadavrele de bovine, în stare avansată de putrefacţie, au luni întregi de când sunt împrăștiate pe teren, spun inspectorii de mediu. Situaţia a provocat revoltă şi în rândul localnicilor, care au cerut sprijin autorităţilor, precizează Știrile Pro Tv.

Szekely Annamaria, şef Garda de Mediu Mureş, a declarat că s-a semnat nota de constatare în care s-a stabilit măsura ecarisării acestora prin operator autorizat.

A fost aplicat şi o amendă contravenţională în baza articolului 96 din legea 195 din 2005, pentru degradarea mediului prin depozitare de deşeuri. Erau cadavre de bovine în stare avansată de putrefacţie”, a explicat șeful de la Garda de Mediu Mureş

Focarul de infecție se poate extinde în localitățile din Ardeal

Localnicii spun că păşunea se află la doar câţiva kilometri de zona de case, iar locul s-ar putea transforma într-un focar de infecţie.

Oamenii au precizat că mirosul deranjează și sunt nevoiți să sesizeze medicii pentru a se afla cauza morții animalelor.

Nu poţi să le laşi aşa în voia întâmplării pe păşune, se adună microbi, nu-i corect. Nu poţi să le lași așa, mai ales că în zona asta se păşunează”, a menționat un localnic.

Conform sursei citate, cei care au sesizat autorităţile spun că animalele ar fi stat toată iarna în frig şi în zăpadă. Între timp, inspectorii de mediu continuă ancheta în acest caz, însă spun că proprietarul trebuie să adune leşurile în următoarele zile. Contactat telefonic, bărbatul a spus că se va conforma doar cerinţelor impuse de autorităţi.

Latest news
știri