15.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Regatul Unit recunoaște animalele drept ființe cu drepturi

Un pas spre normalitate: dacă la noi încă sunt omorâte, torturate, ținute în lanț, înhămate la căruță sau transformate în trofee, Regatul Unit le recunoaște ca ființe cu drepturi.

Animalele vor fi recunoscute de legea britanică drept ființe cu drepturi, a anunțat guvernul de la Londra, care urmează să introducă o serie de legi cuprinzătoare prin care să interzică practici precum exportul de animale vii sau vânătoarea de trofee, relatează The Guardian și BBC. Printre animalele protejate de viitoarea legislație se numără și animalele de companie, de fermă, dar și animalele sălbatice.

Reformele anunțate vor fi adoptate ca set de legi, printre care o lege care va recunoaște animalele drept „ființe cu simțire” (eng.: sentient). Protecția se va aplica animalelor de companie, de fermă și sălbatice din UK, dar și animalelor din străinătate, prin interdicții asupra comerțului de fildeș sau aripioare de rechin. Ar putea fi adoptată și o interdicție pentru producția și comercializarea de foie gras, un preparat obținut prin îndoparea forțată a rațelor și gâștelor, precizează Digi 24.

Regatul Unit interzice și pedepsește practicile barbare

De asemenea, printre măsuri se numără interzicerea zgărzior cu șocuri electrice, iar microciparea pisicilor va deveni obligatorie. Mai mult, li se va interzice oamenilor să folosească primatele pe post de animale de companie. De asemenea, se va restricționa, pe cât posibil, exportul de animale vii.

Suntem o țară de iubitori de animale și suntem prima țară a lumii care adoptă legi pentru bunăstarea animalelor. Planul nostru de acțiune pentru bunăstarea animalelor va duce la îndeplinirea angajamentului nostru pentru interzicerea exportului de animale vii, pentru interzicerea ținerii primatelor ca animale de companie și vom adopta noi legi împotriva contrabandei cu căței”, a spus George Eustice, ministrul mediului din guvernul Regatului Unit.

Legea este de partea lor: pentru că simt foamea, durerea și sunt conștiente de ceea ce li se întâmplă

Vor fi considerate ilegale cursele de iepuri și capcanele cu lipici vor fi, și ele, interzise. Folosirea de cuști pentru păsări de curte și pentru porci nu va fi interzisă direct, însă folosirea lor va fi examinată, iar fermierii vor primi stimulente pentru a contribui la bunăstarea și sănătatea animalelor lor printr-un nou regim de subvenții, mai arată sursa citată.

Conform BBC, legea va recunoaște că animalele au capacitatea de a simți foame și durere și sunt conștiente de ce li se întâmplă. În același timp, reclame la practici folosite în alte țări, precum călărirea elefanților, vor fi, și ele, interzise.

Latest news
știri