12.4 C
București
joi, 2 mai, 2024

Au început taberele de igienizare de pe Ecoruta Dunăreană

Acțiunile au fost organizate de Asociația Mai Mult Verde

În cursul săptămânii trecute, Asociația Mai Mult Verde a dat startul taberelor de igienizare de pe Ecoruta Dunăreană – primul segment de traseu ecoturistic de natură și agrement propus de asociație în județul Giurgiu.

Alături de 20 de voluntari din Giurgiu, București, Zimnicea și Cluj Napoca, asociația a adunat sute de saci de deșeuri în doar trei zile

Pentru realizarea lui, trebuie să curățăm deșeurile depozitate ilegal în natură și pe marile Dunării. Până la sfârșitul anului, cu sprijinul comunităților locale și al autorităților din orașul Giurgiu și comunele Slobozia, Oinacu, Gostinu și Prundu, sperăm ca acest traseu să devină o importantă atracție în zonă!”, au transmis membrii Mai Mult Verde.

Potrivit comunicatului, campania a început de sub Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse și a continuat pe traseul ecorutei, spre Ostrovul Mocănașu.

Mai Mult Verde, despre Ecoruta Dunăreană: ”Continuăm curățenia malurilor Dunării până pe 20 iunie și așteptăm în tabăra organizată pe Dunăre, în satul Comasca, peste 60 de voluntari, din toată țara”

Mulțumim Primăriilor Giurgiu, Oinacu și Gostinu pentru sprijinul acordat în organizarea taberelor, precum și La Fântâna pentru apa oferită voluntarilor, ajutându-ne astfel să reducem cantitatea de plastic folosită în tabără!”, au adăugat voluntarii.

Proiectul ”Pentru o Dunăre cu malurile curate” este derulat de Asociația Mai Mult Verde, în parteneriat cu Asociația Terra Mileniul III, cu sprijinul Lidl România și fonduri Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2022.

Latest news
știri