Din ce în ce mai mulți adolescenți și adulți din America aleg să renunțe la smartphone-uri în favoarea modelelor mai vechi de telefoane.
Deciza vine după ce tinerii au observat că petrec prea mult ”cu ochii în ecran”.
Adolescenții se declară îngrijorați și vor să scape de adicția dată de rețelele sociale
Potrivit Biziday, mai mulți adolescenți și adulți din SUA și Canada au declarat pentru BBC că, după ce au consultat în setările smartphone-urilor timpul petrecut pe ecrane, inclusiv pe rețelele de socializare, s-au îngrijorat.
Au ales să își schimbe astfel telefoanele inteligente, îndreptându-se către unele low-tech, cu care pot ține legătura cu cei apropiați.
Acestea pot fi folosite pentru efectuarea apelurilor, scrierea de SMS-uri, unele au acces la hărți și un număr limitat de aplicații.
Vânzările de modele mai vechi de telefoane au crescut atât în SUA, cât și în Canada
De exemplu, un adolescent canadian a explicat pentru BBC că și-a redus timpul petrecut zilnic cu “ochii în ecran” de la 5 ore la 20 de minute, după ce și-a schimbat telefonul.
În egală măsură, unii părinți au ales să renunțe la smartphone-uri pentru a “fi mai prezenți” în viața copiilor lor.
Potrivit unui studiu al Universității Harvard, utilizarea rețelelor de socializare activează aceeași parte a creierului care este, de asemenea, declanșată atunci când se consumă o substanță care dă dependență.
Acest lucru a stârnit îngrijorări cu privire la obiceiurile din rândul tinerilor, mai transmite sursa citată.